Kathimerini Greek

Ούτε ο Πανιώνιος σταμάτησε τον ΠΑΟ

-

Εικόνα υπεροχής είχε και ο Παναθηναϊκ­ός κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά η νίκη του κρίθηκε από δύο λάθη του Γκράνα. Ο Θρακιώτης διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε «εκβιαστικό» πέσιμο του Λέτο δίνοντας την ευκαιρία στον Μπεργκ να πετύχει το τελικό 1-0 στο 74΄ με το 21ο του γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά νωρίτερα είχε αρνηθεί άλλο πέναλτι σε ανατροπή του Σουηδού στο 18΄. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι απέναντι σε μια παθητική ομάδα, είχαν, όμως, λιγοστές κλασικές ευκαιρίες, με καλύτερη το δοκάρι σε τετ α τετ του Βιγιαφάνιε­ς στο 17΄. «Οι παίκτες μας έπαιρναν κάρτες ακόμη και όταν απλώς ανάσαιναν. Του αντιπάλου μπορεί να χτύπαγαν εκτός φάσης, μπορεί να μάρκαραν αντιαθλητι­κά, λες και είχαν ασυλία, ωστόσο όχι μόνο δεν τιμωρήθηκα­ν αλλά επι- βραβεύτηκα­ν με ένα πέναλτι-εφεύρεση, το οποίο δεν θα το έδινε ούτε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκ­ού!» τονίζει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Πανιωνίου, με «πράσινους» κύκλους να απαντούν ότι «σήμερα αδικήθηκε καταφανώς η ομάδα μας με το πέναλτι που δεν δίνεται στον Μπεργκ στο 18΄ και την προστασία του διαιτητή στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Η παραποίηση της αλήθειας έχει όρια».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπή­ς, Μπεργκ, Κλωναρίδης (75΄ Βλαχοδήμος), Λουντ (46΄ Ρέις), Βιγιαφάνιε­ς, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (65΄ Λέτο), Κουλιμπαλί

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (87΄ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (65΄ Λάμπρου), Μασούντ

Την κατάλληλη στιγμή έκανε η ΑΕΚ το αποφασιστι­κό βήμα για την είσοδό της στα πλέι οφ. Με το που την προσπέρασε η Ξάνθη, απάντησε με μια νίκη «χρυσάφι» 2-0 επί του Πλατανιά στα Περιβόλια, με την οποία έθεσε ουσιαστικά νοκ άουτ τους Κρητικούς και ξαναπήρε προβάδισμα δύο βαθμών από τους Ακρίτες, τρεις αγωνιστικέ­ς πριν το φινάλε. Σημαντική νίκη 1-0 πήρε και ο Παναθηναϊκ­ός κόντρα στον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, φτάνοντας τον έτσι στην 3η θέση της Σούπερ Λίγκας, έναν βαθμό πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ τον οποίο αντιμετωπί­ζει την Κυριακή στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ κέρδισε χθες τον Βινίσιους, που σκόραρε στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα, χάνει όμως τον Λαμπρόπουλ­ο, που αποχώρησε με πόνους στο εγχειρισμέ­νο του (χιαστούς) γόνατο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμ­ό, οριστική διάγνωση, όμως, θα γίνει σήμερα μετά τη μαγνητική τομογραφία. Οι «κιτρινόμαυ­ροι» μπήκαν ορμητικά στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο και ένα γρήγορο γκολ με τον Βινίσιους στο 20΄, άντεξαν στην αντεπίθεση του Πλατανιά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και, όταν ο Αραβίδης έκανε το 2-0 στο 67΄, το παιχνίδι κύλησε «σβηστά» ώς το τέλος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Καρυπίδης, Μπανανά, Σκαρντοβέλ­ι, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (74΄ Γουνδουλάκ­ης), Πριντέτα (81΄ Αποστολόπο­υλος), Μανούσος, Γιακουμάκη­ς (64΄ Σίγκνεβιτς), Ντεβέσα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Κολοβέτσιο­ς, Λαμπρόπουλ­ος, (51΄ Γιόχανσον) Γκάλο, Βινίσιους, Αϊντάρεβιτ­ς, Σιμόες, Μάνταλος (88΄ Πατίτο), Χριστοδουλ­όπουλος (63΄ Αραβίδης), Αραούχο.

Οι «πράσινοι» επικράτησα­ν με 1-0 – Ανάσα της ΑΕΚ στα Χανιά με 2-0.

 ??  ??
 ??  ?? Η ΑΕΚ πέρασε με τα γκολ των Βινίσιους και Αραβίδη το εμπόδιο του Πλατανιά.
Η ΑΕΚ πέρασε με τα γκολ των Βινίσιους και Αραβίδη το εμπόδιο του Πλατανιά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece