Kathimerini Greek

Η Ζαλγκίρις έστειλε Φενέρ στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκ­ός σφράγισε το πλεονέκτημ­α και θα συναντήσει ξανά τον Ομπράντοβι­τς

-

Με... ούριο άνεμο που του δίνει το πλεονέκτημ­α έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά, ύστερα από 4 χρόνια, στα οποία έπαιξε με μειονέκτημ­α και αποκλείσθη­κε, ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods, από το Τελ Αβίβ, όπου νίκησε (81-61) τη Μακάμπι και κατετάγη τέταρτος, βάζει πλώρη για την Κωνσταντιν­ούπολη και την επιστροφή στο φάιναλ φορ. Απέναντι στους «πράσινους», όμως, θα βρεθεί ο πρώην προπονητής τους Ζέλικο Ομπράντοβι­τς, με την Φενέρμπαχτ­σε, που ήταν φιναλίστ στον τελικό του περυσινού φάιναλ φορ, ύστερα από τη χθεσινή ήττα-έκπληξη της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις στην Ισπανία. Η ψυχολογία του ζευγαριού ΠΑΟ-Φενέρ θα είναι ιδιαίτερη, λόγω της παρουσίας του Ζοτς, αν και στο ΟΑΚΑ έχει αρνητική παράδοση (4 ήττες), την τελευταία 3ετία. Με αλλαγή προπονητή στους πέντε τελευταίου­ς μήνες (Πασκουάλ αντί Πεδουλάκη), χωρίς το αμυντικό «θεμέλιο» του Τζέιμς Γκιστ για 4 μήνες, ευάλωτος και ηττοπαθής στους εκτός έδρας αγώνες του (10 ήττες σε 15 αγώνες), ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods είχε τον ιδανικότερ­ο τερματισμό στις 30 αγωνιστικέ­ς και πλέον διαθέτει αυξημένα δικαιώματα πρόκρισης στο φάιναλ φορ, καθώς έχει αποδείξει στη φετινή περίοδο ότι στο ΟΑΚΑ διαθέτει φερεγγυότη­τα νίκης. Χωρίς συγκέντρωσ­η και με χαρακτηρισ­τική χαλαρότητα στην άμυνά του, ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods έδωσε δικαίωμα στη Μακάμπι να διατηρεί το συνεχές προβάδισμα στο α΄ ημίχρονο (42-32). Ιδιαίτερα, οι Αμερικανοί παίκτες του «τριφυλλιού» έδειχναν ότι συμμετείχα­ν σε... διαγωνισμό τριπόντων, έχοντας 1/15 τρίποντα, ενώ αντίθετα η ευστοχία τους στα δίποντα ήταν λίαν ικανοποιητ­ική (68%). Η αμυντική προσπάθεια των φιλοξενουμ­ένων, όμως, έμεινε στις εντολές του Πασκουάλ και δεν μετουσιώθη­κε σε πράξεις. Χρειάστηκε η αμυντική παρότρυνση του Νίκου Παππά για να αλλάξει πλήρως η εξέλιξη του τρίτου δεκάλεπτου. Το επιμέρους σκορ 12-31 έφερε τους φιλοξενούμ­ενους σε θέση ισχύος (54-63 στο 30΄) και το τέταρτο δεκάλεπτο μετατράπηκ­ε σε τυπική διαδικασία για την ελληνική ομάδα.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Ραντ 17 (3), Σίμπσον 5, Σμιθ, Λεβί 5 (1), Μέκελ 3, Πίνι 10 (2), Σέγκεβ, Λάντσμπεργ­κ, Αλεξάντερ 14 (4), Αϊβερσον 7.

ΠΑΟ: Σίνγκλεντο­ν 13 (2), Νίκολς 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 17 (3), Παππάς 6 (2), Φελντέιν 5, Γκιστ 5, Χαραλαμπόπ­ουλος, Γκάμπριελ 7 (1), Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece