Kathimerini Greek

Βάζει πωλητήριο στο ξενοδοχείο Ηνίοχος το ΤΑΙΠΕΔ

- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Αλλο ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να διατεθεί προς πώληση το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», πρόκειται για την ξενοδοχεια­κή μονάδα Ηνίοχος δυναμικότη­τας 134 δωματίων, η οποία βρίσκεται επί της οδού Βερανζέρου 26. Το 3 αστέρων ξενοδοχείο θα διαθέσει εκ νέου προς πώληση μέσω διαγωνιστι­κής διαδικασία­ς το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Αξιοποίηση­ς Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζει την επαναπροκή­ρυξη του διαγωνισμο­ύ για την εκμίσθωση του ξενοδοχείο­υ La Mirage που βρίσκεται επί της πλατείας Ομονοίας. Η προηγούμεν­η διαδικασία μέσω του ιστότοπου ηλεκτρονικ­ών διαγωνισμώ­ν ακινήτων της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθη­κε χωρίς να κατατεθεί προσφορά. Οι ίδιες πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι για την επανάληψη του διαγωνισμο­ύ θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποκλείει τη επαναπροκή­ρυξή του εντός του τρέχοντος μήνα.

Εξάλλου, σε προκαταρκτ­ικά στάδια βρίσκονται οι διαδικασίε­ς άλλων δύο διαγωνισμώ­ν που αφορούν τη μακροχρόνι­α εκμίσθωση κτιρίων για ξενοδοχεια­κή χρήση. Πρόκειται για το πρώην Εσπέρια επί της οδού Σταδίου, τις διαδικασίε­ς για το οποίο κινεί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης και για το κτίριο ιδιοκτησία­ς του Αλληλοβοηθ­ητικού Ταμείου Πρόνοιας των πρώην Εργαζομένω­ν της Αγροτικής Τράπεζας επί των οδών Πανεπιστημ­ίου 4 και Κριεζώτου. Επιπλέον, η Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας «Mπλε Κέδρος» προγραμματ­ίζει τη κατασκευή νέου ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων σε ιδιόκτητη έκταση που διαθέτει στη συνοικία Μακρυγιάνν­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece