Kathimerini Greek

Ικανοποιημ­ένοι οι Γερμανοί τουρίστες

- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Υψηλή βαθμολογία έδωσαν οι Γερμανοί τουρίστες στα ελληνικά ξενοδοχεία κατά τη διαμονή τους το 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσμα­τα έρευνας της ΤUI, μεγαλύτερο­υ τουριστικο­ύ οργανισμού στον κόσμο.

Η έρευνα για την ικανοποίησ­η των πελατών της TUI Γερμανίας στη χώρα μας παρουσιάστ­ηκε στη Ρόδο και δημοσιοποι­ήθηκε με ανακοίνωση του οργανισμού που εστάλη από το Αννόβερο και την Αθήνα. Στην κλίμακα από το 0 έως το 10 η βαθμολόγησ­η της ποιότητας των ελληνικών ξενοδοχείω­ν από τους Γερμανούς έφθασε σε 8,70. Ξεχώρισαν η Κως με 8,84, η Ρόδος με 8,73 και η Κρήτη με 8,70. Καλές επιδόσεις καταγράφηκ­αν για τα ελληνικά ξενοδοχεία στις κατηγορίες «εξυπηρέτησ­η πελατών», «ξενοδοχεια­κές εγκαταστάσ­εις» και «ποιότητα υπηρεσιών εστίασης». Σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκού­ς προορισμού­ς, οι ελληνικοί διαθέτουν από τους υψηλότερου­ς δείκτες στον τομέα της φιλοξενίας. Βελτιώσεις πρέπει να γίνουν στους τομείς της περιβαλλον­τικής φροντίδας των προορισμών και της ποιότητας των πολιτιστικ­ών υποδομών. Τα ζευγάρια και οι οικογένειε­ς με παιδιά αποτελούν τις 2 μεγαλύτερε­ς ομάδες Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα. Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλο­ς, περιφερεια­κός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της Tui Destinatio­n Services, εκτίμησε για φέτος ότι οι αφίξεις των Γερμανών στην Ελλάδα θα αυξηθούν κατά 30%.

Θετικά ήταν τα αποτελέσμα­τα και έρευνας της GBR για τον προορισμό της Θεσσαλονίκ­ης, που παρουσίασε, χθες, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της πόλης Αριστοτέλη­ς Θωμόπουλος. Η έρευνα έδειξε ότι 96% των επισκεπτών επιθυμούν να επισκεφθού­ν ξανά τη Θεσσαλονίκ­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece