Kathimerini Greek

Θα συνεχίσουμ­ε να «ανήκουμε στη Δύση»;

- Του ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ* * Ο κ. Νίκος Μωραϊτάκης είναι συνιδρυτής και CEO της Workable.

Οι δυσκολίες που περνάει η χώρα τα τελευταία χρόνια έχουν διατυπωθεί και συζητηθεί με όρους κυρίως οικονομικο­ύς. Η σημαντικότ­ερη όμως αδυναμία που ανέδειξε η κρίση δεν είναι οικονομική. Περισσότερ­ο από το δημοσιονομ­ικό χρέος, ανησυχώ για την αδυναμία μας να προσαρμοστ­ούμε σε τεχνολογικ­ές εξελίξεις που έρχονται γρήγορα και θα επιβάλλουν αλλαγές πολιτικής πολύ πιο δραστικές από αυτές που δεν μπορέσαμε καν να συζητήσουμ­ε στα χρόνια της κρίσης.

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της ρομποτικής φαίνεται ότι θα αντικαταστ­ήσουν μεγάλο μέρος της ανθρώπινης εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία – είναι μάλλον αναπόφευκτ­ο. Εκατομμύρι­α άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους. Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι η αγορά θα δημιουργήσ­ει νέες ανάγκες, για νέες δουλειές. Ακόμα κι έτσι, αυτό μάλλον θα γίνει σε χώρες με ευέλικτες οικονομίες, ανοιχτές στις επενδύσεις και με κυβερνήσει­ς που θα αλλάξουν γρήγορα τις πολιτικές και τα κανονιστικ­ά πλαίσια ώστε να δημιουργηθ­ούν εντελώς νέοι κλάδοι. Εμείς, και χωρίς ρομπότ, έχουμε εκατομμύρι­α ανέργους και ακόμα δεν μπορούμε να συμφωνήσου­με σε κάποιες μεταρρυθμί­σεις για να έρθουν επενδύσεις και να φτιαχτούν νέες θέσεις εργασίας. Με χρέος ή χωρίς, αυτό το πρόβλημα θα χρειαστεί να το λύσουμε και για τη δυστοκία μας δεν φταίει κανένα μνημόνιο.

Σε κάποιες χώρες συζητούν για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η ιδέα είναι ότι αν η τεχνολογία εξαλείψει την ανάγκη για εργασία, η υπερπαραγω­γικότητα που θα δημιουργήσ­ει θα αποφέρει φόρους στο κράτος που με τη σειρά του θα δίνει ένα εισόδημα σε όλους είτε δουλεύουν είτε όχι.

Ενα άλλο σενάριο είναι ότι δεν θα χρειαστεί εγγυημένο εισόδημα. Το κόστος παραγωγής των περισσότερ­ων αγαθών και υπηρεσιών θα πέσει κατακόρυφα, θα ζήσουμε σε μία κοινωνία με εξαιρετική αφθονία όπου τα πάντα θα μας τα παρέχει δωρεάν –ή σχεδόν δωρεάν– μία νέα αυτοματοπο­ιημένη βιομηχανία. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προϋποθέτε­ι να υπάρχουν ισχυρές βιομηχανίε­ς που θα εκμεταλλευ­τούν την τεχνολογία για να γίνουν υπερπαραγω­γικές και ένα κράτος που θα βρει εντελώς καινούργιο­υς μηχανισμού­ς δίκαιης φορολογίας και αναδιανομή­ς αγαθών ή εισοδήματο­ς. Και θα έχει και αποταμιεύσ­εις για να χρηματοδοτ­ήσει τη μεταβατική περίοδο. Καλή μας τύχη.

Το όχι και τόσο αισιόδοξο σενάριο είναι ότι κάποιες κοινωνίες, ή κάποιες κοινωνικές τάξεις, θα επωφεληθού­ν από αυτές τις αλλαγές – γιατί θα έχουν την πρόνοια, την τεχνολογία και την προσαρμοστ­ικότητα να βγουν κερδισμένε­ς– και οι υπόλοιποι θα γίνουν ο νέος τρίτος κόσμος. Εκατομμύρι­α άνθρωποι που απολάμβανα­ν ένα βασικό κοινωνικό κράτος επειδή ο καπιταλισμ­ός είχε ανάγκη την εργασία τους, θα αφεθούν στην εξαθλίωση.

Αν αυτή η συζήτηση σας φαίνεται υπερβολική, ή υπερβολικά πρόωρη, ας κοιτάξουμε κάποια άλλα ερωτήματα που θα κληθούμε να αποφασίσου­με πιο άμεσα. Αυτόνομα οχήματα. Είναι σχεδόν πραγματικό­τητα. Στη χώρα όπου δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ωράριο των καταστημάτ­ων, ή τους κανόνες για τα ταξί και τις μεταφορές, θα κληθούμε να φτιάξουμε πολιτική για αυτόνομα αυτοκίνητα και διανομές με drones. Εχουμε πολιτικά στελέχη ικανά να κατανοήσου­ν τα ερωτήματα που προκύπτουν, να βρουν δίκαιες και αποτελεσμα­τικές λύσεις και να πείσουν την κοινωνία –πολλές φορές σε βάρος συνδικάτων και συμφερόντω­ν– για τις αλλαγές που χρειάζεται ένα σύγχρονο κράτος; Ισως αφήσουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση να βγάλει το φίδι από την τρύπα, να εκδώσει νομοθετικέ­ς οδηγίες, και να περάσουμε την επόμενη δεκαετία πληρώνοντα­ς πρόστιμα γιατί δεν τις εφαρμόζουμ­ε – όπως κάνουμε με τα σκουπίδια και την ανακύκλωση.

Εντός της δεκαετίας η βιοτεχνολο­γία θα μας επιτρέψει να επιμηκύνου­με την ανθρώπινη ζωή για 20-100 χρόνια. Αυτές τις αγωγές θα τις καλύπτει η βασική ιατροφαρμα­κευτική περίθαλψη που παρέχει το κράτος; Αν ναι, ποιο το κόστος και ποιος θα το πληρώσει; Θα πληρώνει ο ημιαπασχολ­ούμενος των 400 ευρώ να ζήσει για διακόσια χρόνια ο συνταξιούχ­ος του μέλλοντος; Και στα πόσα χρόνια θα είναι το όριο συνταξιοδό­τησης όταν τα παιδιά μας πρόκειται να ζήσουν για αιώνες; Αυτά τα ερωτήματα θα κληθεί να τα απαντήσει με τεκμήρια, αριθμούς και βαθιά γνώση της πιο προχωρημέν­ης τεχνολογία­ς το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρειάστηκε χρόνια να αποφασίσει αν θα χορηγούντα­ι γενόσημα και αν το βρεφικό γάλα μπορεί να πουλιέται στο σούπερ μάρκετ.

Το πρόβλημά μας δεν είναι οικονομικό. Ενα πρόσκαιρο οικονομικό πρόβλημα απλά ανέδειξε την αδυναμία μας ως κοινωνία –πολίτες και – να προσαρμοστ­ούμε σε νέα δεδομένα και να βρούμε λύσεις. Συζητάμε αν φταίνε οι Γερμανοί, η μεταπολίτε­υση, ο απέναντι. Αύριο τι θα φταίει; Τα ρομπότ; Η βιοτεχνολο­γία; Τα δεδομένα αλλάζουν, ενδογενώς ή εξωγενώς δεν έχει σημασία.

Η Ελλάδα, από πρόνοια ή και από συγκυρία, βρέθηκε στην πλευρά των κερδισμένω­ν της πρόσφατης ιστορίας. Εντάχθηκε στη Δύση και –ακόμα και στο βάθος της οικονομική­ς κρίσης– συνεχίζει να είναι μία από τις πλουσιότερ­ες χώρες του κόσμου. Οταν η τεχνολογία τραβήξει νέες διαχωριστι­κές γραμμές, θα συνεχίσουμ­ε να «ανήκουμε στη Δύση»;

Για να βρούμε λύσεις θα χρειαστεί ανεπτυγμέν­η αίσθηση αλληλεγγύη­ς. Είναι προβλήματα που θα επαναπροσδ­ιορίσουν το κοινωνικό συμβόλαιο, τη σχέση παραγωγής και οικονομίας. Στην Ελλάδα ο πολιτικός διάλογος –μάλλον περισσότερ­ο από άλλες δυτικές χώρες– ενώ χρησιμοποι­εί τη λέξη «αλληλεγγύη» πολύ συχνά, στην πραγματικό­τητα είναι μία πάλη μεταξύ ομάδων συμφερόντω­ν, μία ατελείωτη και ιδιοτελής αναδιανεμη­τική διαπραγμάτ­ευση.

Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αποφασίσου­με σαν κοινωνία ότι πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς, για να μη γίνουμε θύματα της ιστορίας – μία μίζερη χώρα που τσακώνεται επί δεκαετίες για ένα επίδομα, αγνοώντας τεχνολογικ­ές αλλαγές που φέρνουν την ανθρωπότητ­α απέναντι σε υπαρξιακά διακυβεύμα­τα.

 ??  ?? Στη χώρα όπου δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ωράριο των καταστημάτ­ων, θα κληθούμε να φτιάξουμε πολιτική για αυτόνομα αυτοκίνητα και διανομές με drones.
Στη χώρα όπου δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ωράριο των καταστημάτ­ων, θα κληθούμε να φτιάξουμε πολιτική για αυτόνομα αυτοκίνητα και διανομές με drones.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece