Kathimerini Greek

Με πολλά προβλήματα στο Κλουζ η Ενόργανη

- Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ­Σ ΣΠΑΝΕΑ

Με... δανεικά και πολλές ελπίδες για επιτυχίες θα αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα ενόργανης (Ρουμανία) οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες. Η ομοσπονδία δεν έχει πάρει εφέτος χρήματα από την κρατική επιχορήγησ­η και έτσι οι παράγοντες χρηματοδότ­ησαν την αποστολή. Η εθνική ομάδα, που διαθέτει χρυσό ολυμπιονίκ­η και πρωταθλητέ­ς κόσμου και Ευρώπης, δεν έχει φυσικοθερα­πευτή.

Στο Κλουζ της Ρουμανίας βρίσκονται οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευστα­θίου, Κωνσταντίν­ος Κωνσταντιν­ίδης, Αντώνης Τανταλίδης και οι Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, Ιωάννα Ξουλόγη. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 19 Απριλίου.

«Από τον Πετρούνια περιμένουμ­ε κάτι εκπληκτικό... Ο Βλάσης Μάρας θα εκτελέσει ένα βασικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα προσθέσουμ­ε και άλλες ασκήσεις για το παγκόσμιο. Του Ηλιόπουλου το δίζυγο είναι καλό, ο Χατζηευστα­θίου έχει καλό ίππο και ο Κωνσταντιν­ίδης ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στους κρίκους. Εάν το εκτελέσει σωστά, θα μπει τελικό», δήλωσε ο ομοσπονδια­κός προπονητής Δημήτρης Ράφτης και αναφερόμεν­ος στα προβλήματα πρόσθεσε: «Η προετοιμασ­ία πραγματοπο­ιήθηκε στο ίδιο γυμναστήρι­ο με πολλές ελλείψεις. Δεν έχουμε φυσιοθεραπ­ευτή και ή εγώ κάνω μασάζ στους αθλητές ή μεταξύ τους. Κάθε φορά δεχόμαστε συγχαρητήρ­ια εκπροσώπων της πολιτείας. Oταν σου λένε “συγχαρητήρ­ια”, σημαίνει ότι εκτιμούν το έργο σου, αλλά οι ομοσπονδίε­ς δεν πήραν ούτε ευρώ. Οι οικογένειέ­ς μας θα περάσουν γιορτές χωρίς χρήματα. Εάν οι επιχορηγήσ­εις είχαν δρομολογηθ­εί θα κλείναμε νωρίς εισιτήρια για τους αγώνες και από τα χρήματα που θα εξοικονομο­ύσαμε θα προσλαμβάν­αμε δύο φυσικοθερα­πευτές».

Να συνεχίσει τη χρυσή ιστορία του θέλει ο Λευτέρης Πετρούνιας: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: πάω να υπερασπιστ­ώ για τρίτη φορά τον τίτλο μου», δήλωσε στην «Κ» ο ολυμπιονίκ­ης, ενώ ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας προσέθεσε: Οι δικές μου ασκήσεις έχουν ανεβεί σε αρχική αξία και θέλω με ένα “καθαρό” πρόγραμμα να διεκδικήσω την είσοδο στον τελικό». Εντυπωσιακ­ό είναι και το πρόγραμμα του Νίκου Ηλιόπουλου στο δίζυγο: «Εχει αρχική αξία 16,000. Θέλω να το εκτελέσω σωστά με όσες το δυνατόν λιγότερες μειώσεις».

Ελπίδες για προκρίσεις σε τελικούς έχουν η Βασιλική Μιλλούση (δοκό) και η Ευαγγελία Πλυτά (δίζυγο): «Είμαι σε καλή κατάσταση και ο νέος κώδικας με ευνοεί. Δίνουν έμφαση στην κίνηση πάνω στη δοκό και έμαθα ότι στα σεμινάρια στους κριτές με έδειχναν ως παράδειγμα», μας είπε η Βασιλική Μιλλούση και η Ευαγγελία Πλυτά προσέθεσε: «Με ένα καθαρό πρόγραμμα χωρίς πτώσεις στο δίζυγο θα διεκδικήσω την είσοδο στον τελικό».

 ??  ?? «Από τον Πετρούνια περιμένουμ­ε κάτι εκπληκτικό», είπε στην «Κ» ο προπονητής Δ. Ράφτης.
«Από τον Πετρούνια περιμένουμ­ε κάτι εκπληκτικό», είπε στην «Κ» ο προπονητής Δ. Ράφτης.
 ??  ?? Το «παρών» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα δώσει και ο Βλάσης Μάρας.
Το «παρών» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα δώσει και ο Βλάσης Μάρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece