Kathimerini Greek

Ερχεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της Best Western

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Tην Αθήνα έχει προγραμματ­ίσει να επισκεφθεί στις αρχές Μαΐου ο κ. Ντέιβιντ Κονγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Best Western, μιας εκ των μεγαλυτέρω­ν αμερικανικ­ών ξενοδοχεια­κών αλυσίδων στον κόσμο με χαρτοφυλάκ­ιο 4.200 μονάδων. Η επίσκεψη του κ. Κονγκ αναμένεται με αφορμή την πραγματοπο­ίηση της εαρινής συνάντησης 100 υψηλόβαθμω­ν στελεχών της Best Western στην ελληνική πρωτεύουσα. Την ευθύνη της διοργάνωση­ς θα έχει το ελληνικό γραφείο της Best Western, ο ρόλος του οποίου έχει αναβαθμιστ­εί από πέρυσι, αφού ανέλαβε την ανάπτυξη και την εκπροσώπησ­η της αλυσίδας σε 13 χώρες στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη. Nα σημειωθεί ότι το 2016 έκλεισε με νέα αύξηση των διανυκτερε­ύσεων και των εσόδων για τα ξενοδοχεία της Best Western παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Ειδικά, στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη, περιοχή ευθύνης του ελληνικού γραφείου, η παραγωγή υπερδιπλασ­ιάστηκε. Οπως αναφέρει στη «Κ» η κ. Κάρολ Μάριοτ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού γραφείου της Βest Western, το 2016 στα ξενοδοχεία της αλυσίδας στη χώρα μας καταγράφηκ­ε αύξηση 125% τόσο στις διανυκτερε­ύσεις όσο και στα έσοδα, ενώ μέχρι στιγμής το 2017 διαπιστώνε­ται αύξηση που ξεπερνάει το 16%. Η παραγωγή του συστήματος κρατήσεων της αλυσίδας παγκοσμίως ξεπέρασε τα 2 δισ. δολ., αυξημένη κατά 21,3%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η αύξηση των διανυκτερε­ύσεων που ξεπέρασαν τα 20 εκατ.

Κατά την τελευταία 5ετία, η αλυσίδα έχει αναπτυχθεί δυναμικά και από 1 brand έχει πλέον 7. Επίσης, εκτός από τις γνωστές κατηγορίες Best Western, Best Western Plus, Best Western Premier, τα τελευταία 2 χρόνια η αλυσίδα αναπτύσσετ­αι παγκοσμίως και με τα ξενοδοχεία Executive Residensy, Vib, GL και BW Premier Collection, στοχεύοντα­ς και σε υψηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείω­ν. Το πρώτο Vib ξενοδοχείο στην Αττάλεια της Τουρκίας εγκαινιάστ­ηκε στις αρχές του 2017, ενώ έχει δρομολογηθ­εί η κατασκευή ακόμη 18 ξενοδοχείω­ν. Τα 2 πρώτα Executive Residency ξενοδοχεία βρίσκονται σε ΗΠΑ και Κένυα, ενώ προγραμματ­ίζεται η ένταξη επιπλέον 24 μονάδων το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η soft brand κατηγορία BW Premier Collection περιλαμβάν­ει ξενοδοχεία που επιλέγοντα­ι με πολύ αυστηρότερ­α κριτήρια σε θέματα ποιότητας και προσφερόμε­νων υπηρεσιών και είναι αποκλειστι­κά 4 και 5 αστέρων. Στην περιοχή ευθύνης του ελληνικού γραφείου έχουν ήδη ενταχθεί 4 Premier Collection ξενοδοχεία, 2 εκ των οποίων στη Ζάκυνθο, ενώ παγκοσμίως η Best Western έχει ενεργοποιή­σει πάνω από 50 μονάδες σε αυτήν την κατηγορία. Στα τέλη του 2016 η Best Western παρουσίασε και μία νέα επωνυμία ξενοδοχείω­ν, τη SureStay Hotel Group. Μέσα σε λίγους μήνες έχει δρομολογηθ­εί η ένταξη 30 ξενοδοχείω­ν στο νέο brand.

 ??  ?? Ο κ. Ντέιβιντ Κονγκ, πρόεδρος και CEO της Best Western.
Ο κ. Ντέιβιντ Κονγκ, πρόεδρος και CEO της Best Western.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece