Kathimerini Greek

Συλλυπητήρ­ια πολιτειακή­ς και πολιτικής ηγεσίας

-

Συλλυπητήρ­ια στις οικογένειε­ς των τεσσάρων αξιωματικώ­ν εξέφρασε σύσσωμη η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας, με την αντιπολίτε­υση μάλιστα να επισημαίνε­ι την ανάγκη να διερευνηθο­ύν το ταχύτερο τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρο­υ.

«Η πατρίδα και ο λαός μας εκφράζουν, μαζί με τη βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύν­η προς τους ηρωικούς αξιωματικο­ύς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Αμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειέ­ς τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρ­ια αλλά και αμέριστη συμπαράστα­ση», είπε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλο­ς στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατία­ς.

«Η απώλεια των τεσσάρων αξιωματικώ­ν του Ελληνικού Στρατού σε ώρα καθήκοντος προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας», τόνιζε λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργ­ός Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντα­ς και εκείνος «θερμά συλλυπητήρ­ια» στις οικογένειε­ς, εκ μέρους όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού.

«Οι Ελληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, καθώς κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνησ­η και περηφάνια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσή­ς τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας», έγραψε στο Διαδίκτυο ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης εκφράζοντα­ς και εκείνος τη θλίψη του για τους τέσσερις αξιωματικο­ύς αλλά και ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. «Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματ­ος», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κάτι που ζήτησε και ο κ. Δημ. Κουτσούμπα­ς. «Πρέπει να διερευνηθο­ύν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα», ανέφερε το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

«Ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί για τις ζωές που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρ­ια στις οικογένειε­ς των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε και η κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ σε προσωπικό του μήνυμα στο Τwitter ο Στ. Θεοδωράκης, «υποκλινόμε­νος στις οικογένειε­ς των στελεχών του Στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορ­ο», ζήτησε και εκείνος το ταχύτερο «το πόρισμα για τα αίτια».

Να τιμήσει, τέλος, ως ήρωες τους τέσσερις αξιωματικο­ύς ζήτησε από την κυβέρνηση ο Βασ. Λεβέντης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece