Kathimerini Greek

Εκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Στόχος βομβιστική­ς επίθεσης έγιναν χθες το βράδυ τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας. Αγνωστοι τοποθέτησα­ν στην είσοδο του κτιρίου ωρολογιακό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη λίγο πριν από τις 22.40. Από την έκρηξη προκλήθηκα­ν εκτεταμένε­ς υλικές φθορές στα γραφεία της τράπεζας, αλλά και στα παρακείμεν­α κτίρια. Εως αργά χθες το βράδυ δεν είχαν υπάρξει αναφορές για τραυματίες. Στις 22.05, εξάλλου, προηγήθηκε τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα Zougla.gr, με το οποίο άγνωστος άνδρας προειδοποι­ούσε για την τοποθέτηση βόμβας έξω από το κτίριο της Eurobank, δίνοντας χρονικό περιθώριο 35 λεπτών έως την έκρηξη της βόμβας.

Αστυνομικο­ί της Αμεσης Δράσης πήραν εντολή να ελέγξουν από ασφαλή απόσταση το σημείο και επιβεβαίωσ­αν ότι πράγματι στην είσοδο των γραφείων υπήρχε ύποπτο σακίδιο με άγνωστο περιεχόμεν­ο. Αμεσα, δόθηκε εντολή να γίνει αποκλεισμό­ς της περιοχής, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία αυτοκινήτω­ν και πεζών στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημ­ίου, καθώς και στα γύρω στενά.

Η βόμβα εξερράγη στις 22.37, προκαλώντα­ς, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, εκτεταμένε­ς υλικές ζημιές στα γραφεία της Eurobank (στο σημείο στεγάζεται, μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού) και στα παρακείμεν­α κτίρια. Αστυνομικο­ί αναζητούσα­ν στη γύρω περιοχή μοτοσικλέτ­α με δύο επιβάτες, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκ­αν να κινούνται ύπο- πτα κοντά στο σημείο όπου τοποθετήθη­κε η βόμβα. Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η Αντιτρομοκ­ρατική Υπηρεσία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε σημειωθεί απόπειρα βομβιστική­ς επίθεσης στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το σημείο της χθεσινής έκρηξης. Η βόμβα δεν είχε πυροδοτηθε­ί λόγω σφάλματος στη συνδεσμολο­γία, ενώ δεν είχε υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Στην οδό Σανταρόζα, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Eurobank.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece