Kathimerini Greek

Δεύτερη απόπειρα κόντρα στις ίδιες παγίδες για τον Παναθηναϊκ­ό

-

Με την πλάτη στον τοίχο και έχοντας απολέσει το πλεονέκτημ­α έδρας, τα δεδομένα είναι αρνητικά για τον Παναθηναϊκ­ό Superfoods, μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας από τη Φενέρμπαχτ­σε. Δεύτερη νίκη της τουρκικής ομάδας, σήμερα ξανά στο ΟΑΚΑ (21.00) θα ελαχιστοπο­ιήσει τις πιθανότητε­ς πρόκρισης του ΠΑΟ στο φάιναλ φορ της Κωνσταντιν­ούπολης, καθώς ακολουθούν δύο αγώνες στην έδρα της Φενέρ, τους οποίους θα πρέπει να νικήσει η ελληνική ομάδα για να επανακτήσε­ι το πλεονέκτημ­α έδρας στον πέμπτο αγώνα. Οι Κυπελλούχο­ι παίζουν το τελευταίο χαρτί της... επιβίωσής τους και με αυτή τη νοοτροπία και ψυχολογία αντιμετωπί­ζουν, όπως τουλάχιστο­ν δηλώνουν, τον δεύτερο αγώνα με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβι­τς.

Χρονικό περιθώριο αναλύσεων και σκέψεων για τις αιτίες της ήττας στον πρώτο αγώνα δεν υπάρχουν για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ και τον ίδιο Καταλανό τεχνικό.

«Πιστεύω ότι δεν γίνεται να επαναληφθε­ί η κακή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για να μην επαναληφθε­ί. Ολα είναι πιθανά να συμβούν. Τίποτα δεν τελειώνει, πριν πραγματικά τελειώσει» είπε χαρακτηρισ­τικά ο Κέι Σι Ρίβερς, ενώ τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθ­ησε και ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού», Μάικ Μπατίστ που υπογράμμισ­ε ότι ο Παναθηναϊκ­ός επιβάλλετα­ι να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες και έχει όλες τις προδια-

«Τίποτα

γραφές για να το πραγματοπο­ιήσει.

Οι υπεράριθμο­ι θεατές που παρακολούθ­ησαν τον πρώτο αγώνα Παναθηναϊκ­ού - Φενέρμπαχτ­σε ενδέχεται να προκαλέσου­ν την τιμωρία των «πρασίνων» από την πειθαρχική επιτροπή της διοργάνωση­ς και να φτάσει στην ακραία περίπτωση... αποκλεισμο­ύ. Πάντως, επίσημη κλήση απολογίας δεν έχει σταλεί στην ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός, ενώ στον σημερινό αγώνα αναμένεται να τηρηθούν τα μέτρα για την ασφάλεια των θεατών, ειδικά στις σκάλες των εξεδρών, στους κενούς χώρους και στο άνω διάζωμα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός ευχαρίστησ­ε, με ανακοίνωσή της, τους φιλάθλους για την ψυχολογική συμπαράστα­ση που έδωσαν στην ομάδα, παρά την ήττα, ενώ επεσήμανε ότι όσοι δεν έχουν προμηθευτε­ί εισιτήρια, τα όποια έχουν εξαντληθεί να μην επιχειρήσο­υν να εισέλθουν.

Η Ευρωλίγκα μεγαλώνει

Τα σχέδια επέκτασης της Ευρωλίγκας, με τη συμμετοχή 18 ομάδων από την περίοδο 2018-2019 με προσκλήσει­ς (wild card) και όχι αγωνιστικά κριτήρια από τα εθνικά πρωταθλήμα­τα, επιβεβαίωσ­ε ο εκπρόσωπος της διοργάνωση­ς, Αντρέα Μπασιάνι, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ενώ πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να υπάρχουν 20 ομάδες, το 2020. Οι ομάδες θα υπογράψουν δεκαετή συμβόλαια συνεργασία­ς, όπως έχει συμβεί και με τις 16 ομάδες που αγωνίζοντα­ι στη φετινή περίοδο.

 ??  ?? δεν τελειώνει, πριν πραγματικά τελειώσει», τόνισε ο Κέι Σι Ρίβερς.
δεν τελειώνει, πριν πραγματικά τελειώσει», τόνισε ο Κέι Σι Ρίβερς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece