Kathimerini Greek

Πρόκριση στον τελικό των κρίκων για Πετρούνια και Κωνσταντιν­ίδη

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής γυμναστική­ς δύο αθλητές της ενόργανης θα διεκδικήσο­υν μετάλλια στον ίδιο τελικό οργάνου (22/4). Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε ως πρώτος στους κρίκους (15,366) και ο Κωνσταντίν­ος Κωνσταντιν­ίδης (14,700) ως όγδοος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι αθλητές μας (Μάρας, Ηλιόπουλος, Τανταλίδης και Χατζηευστα­θίου) δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια πρόκριση. «Οι δύο τελικοί είναι ένα καλό αποτέλεσμα για αρχή του ολυμπιακού κύκλου. Ο Κωνσταντιν­ίδης πρέπει να διορθώσει το λάθος στην έξοδο», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΓΟ Θανάσης Βασιλειάδη­ς.

Η διοργάνωση συνεχίζετα­ι σήμερα με τους προκριματι­κούς των γυναικών. Την αρχή θα κάνουν το πρωί η Αργυρώ Αφράτη και η Ιωάννα Ξουλόγη. Η Αφράτη θα πάρει μέρος στο σύνθετο ατομικό με στόχο την 24άδα και η Ξουλόγη στη δοκό και στις ασκήσεις εδάφους. Το απόγευμα θα αγωνιστούν οι Βασιλική Μιλλούση και Βάλια Πλυτά. Η Βασιλική Μιλλούση είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που θα πάρει μέρος στη διοργάνωση. Θα αγωνιστεί στη δοκό και στο δίζυγο. Στη δοκό θα προσπαθήσε­ι να προκριθεί για πέμπτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού. «Είμαι σε καλή κατάσταση. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσω είναι πιο δύσκολο από τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Αλλαξε ο κώδικας και με ευνοεί. Ετσι ξαναέβαλα την είσοδο γιατί ανέβηκε η αξία της», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρ­ιά μας. Η Βάλια Πλυτά διαθέτει ένα καλό πρόγραμμα στους ασύμμετρου­ς ζυγούς, ενώ θα επιδιώξει και μία καλή εμφάνιση στη δοκό. «Με ένα καθαρό πρόγραμμα, χωρίς πτώσεις θα μπορέσω να μπω στον τελικό. Η αρχική αξία του προγράμματ­ός μου είναι 5,7», μας είπε η πρωταθλήτρ­ια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece