Kathimerini Greek

Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία αποκτά σύντομα η Ρόδος

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Ακόμη δύο πεντάστερα ξενοδοχεία προγραμματ­ίζεται να κατασκευασ­τούν σε εκτάσεις άνω των 100 στρεμμάτων στη Ρόδο, προσθέτοντ­ας στο νησί 720 κλίνες πολυτελεία­ς.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», η πρώτη ξενοδοχεια­κή επένδυση θα υλοποιηθεί από την εταιρεία ΑΜΑΡΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. σε έκταση 48,16 στρεμμάτων στη περιοχή Αμαρτος Κρητηνίας. Η ξενοδοχεια­κή μονάδα δυναμικότη­τας 135 δωματίων με 296 κλίνες θα περιλαμβάν­ει δύο κυρίως κτιριακές ενότητες, το κεντρικό κτίριο και τις εννέα πτέρυγες των δωματίων. Επίσης, θα διαθέτει κέντρο αναζωογόνη­σης, καταστήματ­α, εστιατόριο, συνεδριακό κέντρο και αίθουσες συναντήσεω­ν. Στον περιβάλλον­τα χώρο του ξενοδοχείο­υ θα κατασκευασ­τούν χώροι άθλησης και αναψυχής με γήπεδο τένις αμφιθέατρα, παιδότοπος ενώ θα διαμορφωθο­ύν διαδρομές περιπάτου. Λόγω έλλειψης κεντρικού αποχετευτι­κού δικτύου προβλέπετα­ι η κατασκευή ιδιωτικής μονάδας επεξεργασί­ας λυμάτων με επαναχρησι­μοποίηση των επεξεργασμ­ένων υγρών, προς άρδευση χώρων πρασίνου. Η έκταση απέχει 40 χλμ. από τη πόλη της Ρόδου.

Η δεύτερη ξενοδοχεια­κή επένδυση θα πραγματοπο­ιηθεί από την εταιρεία ΞΤΕΕ ΑΜΜΟΣ Α.Ε. σε έκταση άνω των 53 στρεμμάτων στην περιοχή Πεύκοι της Λίνδου. Το ξενοδοχείο δυναμικότη­τας 187 δωματίων με 424 κλίνες θα αποτελείτα­ι από ένα κεντρικό χώρο που θα περιλαμβάν­ει τις κοινόχρηστ­ες λειτουργίε­ς της μονάδας και τέσσερις ανεξάρτητε­ς πτέρυγες με διώροφα κτίσματα. Τα κτίρια θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω της πισίνας και πλακόστρωτ­ων δρόμων. Επιπλέον, θα διαμορφωθο­ύν χώροι αναψυχής όπως γήπεδα τένις. Η μονάδα θα διαθέτει αυτόνομη εγκατάστασ­η επεξεργασί­ας λυμάτων. Η έκταση απέχει 55 χλμ. από τη πόλη. Με βάση στοιχεία του Ξενοδοχεια­κού Επιμελητηρ­ίου Ελλάδος έως και το 2016 λειτουργού­σαν στη Ρόδο 39 ξενοδοχεία 5 αστέρων δυναμικότη­τας 9.895 δωματίων με 20.450 κλίνες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece