Kathimerini Greek

; Σε ποιες αγορές είναι πρωταθλητέ­ς οι Ελληνες

- Του ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ

Κρίσιμες λεπτομέρει­ες οι οποίες αφορούν το σύνολο της διαδρομής που ακολούθησε το μοιραίο «Χιούι» που οδήγησε στον θάνατο τέσσερις αξιωματικο­ύς, από το Στεφανοβίκ­ειο και τη Λάρισα μέχρι το σημείο πτώσης στο Σαραντάπορ­ο, εξετάζουν οι εμπειρογνώ­μονες της επιτροπής που έχει οριστεί. Εξετάζοντα­ι τα πάντα, ακόμη και η αλυσίδα των εντολών που δόθηκε, από την αρχή της αποστολής έως το μοιραίο τέλος της. Σε όλη αυτήν τη διαδικασία κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη η μαρτυρία της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία εξακολουθε­ί να νοσηλεύετα­ι στο 424 Γενικό Στρατιωτικ­ό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκ­ης. Χθες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε σε ενημέρωση για την κατάσταση της κ. Πλεξίδα, προκειμένο­υ να αποφεύγοντ­αι πιθανές παρεξηγήσε­ις και παραπληροφ­όρηση.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, η αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού νοσηλεύετα­ι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 «ως σοβαρή πολυτραυμα­τίας». Τονίζεται ότι έχει υποστεί κρανι οεγκεφαλι κή κάκωση, πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κάταγμα στέρνου και τέσσερα κατάγματα σε όλο το μήκος της σπονδυλική­ς στήλης (αυχενικό, θωρακικό, οσφυϊκό). Από το ΓΕΣ επισημαίνε­ται, επιπλέον, ότι η κατάσταση της αρχιλοχία είναι «σταθερή - βελτιούμεν­η». Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η κ. Πλεξίδα θα παραμείνει στην Εν- τατική σήμερα (ενδεχομένω­ς και αύριο) και έπειτα θα μεταφερθεί σε κάποια Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για σταδιακή αποκατάστα­ση από τα βαρύτατα τραύματά της.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μια κίνηση συμβολισμο­ύ, καθώς αφενός επισκέφθηκ­ε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκ­ειο, αφετέρου επιβιβάστη­κε σε ελικόπτερο τύπου «Χιούι» –ίδιο με εκείνο που κατέπεσε– με το οποίο κατόπτευσε τον τόπο του δυστυχήματ­ος. Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμε­νος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Βίτσα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκ. Στεφανή, μετέβη στο Παλαιοκκλή­σι Καρδίτσας, όπου κηδεύθηκε ο συνταγματά­ρχης Θωμάς Αδάμου. Από τη Ν.Δ. παρών ήταν ο αρμόδιος τομεάρχης Αμυνας του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης. Εν συνεχεία, ο κ. Καμμένος και η στρατιωτικ­ή ηγεσία μετέβησαν στην Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνης, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του υποστράτηγ­ου Γιάννη Τζανιδάκη. Στην κηδεία του υποστράτηγ­ου Τζανιδάκη ήταν παρών και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τροποποίησ­ε τον προγραμματ­ισμό των δραστηριοτ­ήτων του, προκειμένο­υ να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του ανώτατου αξιωματικο­ύ.

«Σταθερή - βελτιούμεν­η» χαρακτηρίζ­εται από το ΓΕΣ η κατάσταση της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα.

 ??  ?? τύπου «Χιούι» μεταφέρει τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο πάνω από τον τόπο του δυστυχήματ­ος.
τύπου «Χιούι» μεταφέρει τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο πάνω από τον τόπο του δυστυχήματ­ος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece