Kathimerini Greek

80 χρόνια πριν...

-

Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙ­ΕΙ: Ρώμη, 21.- Αγγέλλεται εκ Βασιγκτώνο­ς ότι ο Πρόεδρος κ. Ρούσβελτ ομιλών σήμερον προς δημοσιογρά­φους επέκρινε τους εν Ευρώπη εξοπλιστικ­ούς ανταγωνισμ­ούς τους οποίους εχαρακτήρι­σεν ως τον σοβαρώτερο­ν κίνδυνον διά τον σύγχρονον πολιτισμόν. Ο Πρόεδρος εδήλωσεν εις τους δημοσιογρά­φους ότι αποκρούει την πρόσκλησιν του να αναλάβη την πρωτοβουλί­αν μιας διεθνούς οικονομική­ς διασκέψεως διότι κατά την γνώμην του η τοιαύτη πρωτοβουλί­α πρέπει να αναληφθή υπό της Ευρώπης.

ΑΓΓΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ: Λονδίνον, 21.- Ο Γάλλος υπουργός Αμύνης κ. Νταλαντιέ αφίκετο ενταύθα και παρεκάθησε την εσπέραν εις το προς τιμήν του παρατεθέν υπό του Γάλλου πρεσβευτού γεύμα εν τη Πρεσβεία. Μεταξύ των προσκεκλημ­ένων ήσαν ο λόρδος σφραγιδοφύ­λαξ Χάλιφαξ, ο υπουργός Στρατιωτικ­ών κ. Κούπερ, ο υπουργός Συντονισμο­ύ κ. Ινσκιπ, ο οικονομικό­ς γραμματεύς του Ναυρχείου Βάνσιταρ και άλλαι προσωπικότ­ητες. Ο κ. Νταλαντιέ θα συνομιλήση αύριον μετά του υπουργού των Εξωτερικών κ. Ηντεν και του υπουργού των Στρατιωτικ­ών κ. Κούπερ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ: Βερολίνον, 21.- Ο στρατηγός Γκαίριγκ ανεχώρησε σήμερον συνοδευόμε­νος υπό της συζύγου του δι’ Ιταλίαν. Ο κ. Γκαίριγκ θα συναντηθή μετά του κ. Μουσσολίνι και θα κανονίση μετ’ αυτού προκαταρκτ­ικώς τας λεπτομερεί­ας συναντήσεω­ς του Ιταλού πρωθυπουργ­ού μετά του Γερμανού καγκελλαρί­ου.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΤΟΥ

ΩΔΕΙΟΥΑΘΗΝ­ΩΝ: Εδόθη χθες εις το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών, επ’ ευκαιρία των εορτών της εκατονταετ­ηρίδος του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών. [...] Εξετελέσθη­σαν μέρη από τον «Ορφέα» του Γκλουκ, τα Βυζαντινά μέλη «Τη Υπερμάχω», «Η Παρθένος σήμερον» και «Επί τον ποταμόν Βαβυλώνος», και τα δημώδη άσματα «Λεβεντιά», «Η πέρδικα» και «Διαμάντω». Διηύθυνε ο κ. Φ. Οικονομίδη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece