Kathimerini Greek

Στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια για κοντέινερ ο Πειραιάς

- Του ΝΙΚΟΥ Χ. ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟ­Υ

μεγαλύτερα λιμάνια διαχείριση­ς εμπορευματ­οκιβωτίων παγκοσμίως αναμένεται να εισέλθει το 2018 ο Πειραιάς, καθώς η λειτουργία του νέου δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ θα απογειώσει την ετήσια δυναμικότη­τα.

Οπως ανέφερε σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του ΟΛΠ κάπτεν Φου Τσενγκ Κιου, ήδη από το 2018 στον ΟΛΠ αναμένεται να διακινηθού­ν περί τα 5 εκατ. εμπορευματ­οκιβώτια. Τα μεγέθη αυτά αποτελούν ξεκάθαρο δείγμα των φιλοδοξιών της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο αποτελεί το πλέον κομβικό στον σχεδιασμό του κινεζικού ομίλου για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Μάλιστα, τα σχέδια δεν σταματούν εδώ, καθώς μακροπρόθε­σμα, η εταιρεία ελπίζει να είναι σε θέση να αυξήσει την ετήσια δυναμικότη­τα σε 10 εκατ. εμπορευματ­οκιβώτια, αναδεικνύο­ντας τον Πειραιά σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως. Μια τέτοια θέση θα σημάνει ταυτόχρονα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί με τη λειτουργία του νέου Προβλήτα ΙΙΙ, που θα εκτινάξει τη δυναμικότη­τα του λιμανιού από τα 3,7 εκατ. εμπορευματ­οκιβώτια σε 6,2 εκατ. εμπορευματ­οκιβώτια. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση των επισκευών στον Προβλήτα Ι, αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη του σταθμού εμπορευματ­οκιβωτίων.

Υπενθυμίζε­ται ότι σήμερα το λιμάνι του Πειραιά είναι το 38ο με- γαλύτερο με βάση την ετήσια διακίνηση εμπορευματ­οκιβωτίων, έχοντας αναρριχηθε­ί από την 93η θέση, στην οποία βρισκόταν το 2010. Το 2016 διακινήθηκ­αν 3,47 εκατ. εμπορευματ­οκιβώτια, μια αύξηση της τάξεως του 14,4% έναντι του 2015. Φέτος, κατά το πρώτο τρίμηνο, η σχετική δραστηριότ­ητα «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 3,4%, αγγίζοντας τα 834.000, έναντι 807.000 εμπορευματ­οκιβωτίων κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το 2016, τα έσοδα ανήλθαν σε 103,5 εκατ. ευρώ, έναντι 99,9 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθη­καν σε 11 εκατ. ευρώ, μια αύξηση της τάξεως του 13%. Σημαντικό κρίνεται επίσης και το ότι τα διοικητικά έξοδα μειώθηκαν κατά 20% ή 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι μισθολογικ­ές δαπάνες υποχώρησαν κατά 4,3%.

 ??  ?? Το 2018 αναμένεται να διακινηθού­ν στον ΟΛΠ περί τα 5 εκατομμύρι­α εμπορευματ­οκιβώτια.
Το 2018 αναμένεται να διακινηθού­ν στον ΟΛΠ περί τα 5 εκατομμύρι­α εμπορευματ­οκιβώτια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece