Kathimerini Greek

Η ελπίδα για τα μελλούμενα

- Εγκαινιάζε­ται την Πέμπτη 27 Απριλίου, Βαλαωρίτου 9α, διάρκεια έως τις 3/6.

μαλλιά/σκιάς αεράκι» είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Μανουσάκη στην αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπο­ύλου».

Σε αυτήν την καινούργια έκθεση, η οποία αποτελεί συνέχεια της έκθεσης του 2015, ο γνωστός εικαστικός καταθέτει την ελπίδα του για τα μελλούμενα μέσω της ζωγραφικής. Σήμερα, ο ζωγράφος αναφέρεται στις παρουσίες των ανθρώπων, όπου σαν πάπλωμα τον συντροφεύο­υν και του ζεσταίνουν τον κρύο χρόνο που τείνει να ακυρώνει όνειρα και ελπίδες.

Πενήντα τέσσερα έργα μικρών διαστάσεων αποτελούν ένα patchwork και εικόνες άλλες, όπου γυναίκες μέσα από την αιωνιότητα του μεγαλείου τους, γαληνεύουν τον χρόνο και επαναπροσδ­ιορίζουν αξίες και εφόδια για τη δημιουργικ­ή συνέχεια του καθενός μας. Η έκθεση συνοδεύετα­ι από κατάλογο, που περιέχει έργα και των 2 εκθέσεων, του 2015 και 2017, δείχνοντας την πορεία του καλλιτέχνη. Από τις νοητές γέφυρες, τον γενέθλιο τόπο και σήμερα τον μη γεωγραφικό χώρο των ανθρώπων που κατοικούν μέσα μας.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1953. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Δημοσθένη Κοκκινίδη. Παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά του το 1979. Εκτοτε έχει διοργανώσε­ι 19 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1994 μαζί με τους Μάριο Σπηλιόπουλ­ο, Αντώνη Μιχαηλίδη, Βίκυ Τσαλαματά και Εδουάρδο Σακαγιάν κέρδισαν το βραβείο καλύτερου Εθνικού Περιπτέρου στη Μπιενάλε της Αλεξάνδρει­ας.

 ??  ?? Πενήντα τέσσερα έργα μικρών διαστάσεων, το patchwork του Μ. Μανουσάκη.
Πενήντα τέσσερα έργα μικρών διαστάσεων, το patchwork του Μ. Μανουσάκη.
 ??  ?? μέσα από την αιωνιότητα του μεγαλείου τους, γαληνεύουν τον χρόνο.
μέσα από την αιωνιότητα του μεγαλείου τους, γαληνεύουν τον χρόνο.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece