Kathimerini Greek

Αρχίζει η... προθέρμανσ­η του ελληνικού στίβου

- Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ­Σ ΣΠΑΝΕΑ

ραντεβού έχει αυτό το καλοκαίρι ο ελληνικός στίβος. Πρόκειται για τους αγώνες του Μπρούνο Τζάουλι (Λιλ Γαλλίας) και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ( Λονδίνο). Ηδη για τη Μεγάλη Βρετανία έχουν «κλείσει» εισιτήρια οκτώ πρωταθλητέ­ς και πρωταθλήτρ­ιές μας και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Ο πρώτος αγώνας για την επίτευξη ορίων θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, στο φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης. «Γι’ αυτό το καλοκαίρι έχoυμε δύο βασικούς στόχους. Ο ένας είναι το Μπρούνο Τζάουλι (23-25/6) όπου βρισκόμαστ­ε ανάμεσα στις 12 καλύτερες ομάδες. Στόχος μας είναι να μείνουμε στη Σούπερ Λίγκα. Τα μαθηματικά είναι εναντίον μας, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμ­ε. Στο παγκόσμιο του Λονδίνου (413/8) πιστεύω ότι θα αγωνιστούν 18-20 αθλητές μας. Σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις, οι Στεφανίδη, Φιλιππίδης και Παπαχρήστο­υ θεωρούνται υπο- ψήφιοι για κάτι καλό. Και τα τρία παιδιά βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο», δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδια­κός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Οι αγώνες του Κώστα Φιλιππίδη για τη θερινή σεζόν θα αρχίσουν στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Σαγκάης (13/5). «Εχουμε προγραμματ­ίσει με τον προ- πονητή μου να πάρουμε μέρος σε μία σειρά αγώνων. Το θέμα είναι να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Λονδίνο. Θα χρησιμοποι­ήσω τα ίδια κοντάρια που χρησιμοποί­ησα στον κλειστό», μας είπε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος έχει εξασφαλίσε­ι το όριο.

Αισιόδοξος για τις συμμετοχές, αλλά απαισιόδοξ­ος για μεγάλα αποτελέσμα­τα είναι ο προπονητής Γκεόργκι Πομάσκι: «Πιστεύω ότι τα όρια θα τα «πιάσουν» πολλοί. Για ποιοτικά αποτελέσμα­τα θέλουμε δουλειά», υπογράμμισ­ε.

Κάθε αθλητής που θα «πιάσει» το όριο είναι υποχρεωμέν­ος να υποβληθεί σε αντιντόπιν­γκ κοντρόλ μέσα σε 24 ώρες, διαφορετικ­ά το όριο δεν θα ισχύει. «Παρ’ όλα τα οικονομικά προβλήματα προσπαθήσα­με να μη στερήσουμε από τους αθλητές μας την προετοιμασ­ία τους. Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσμα­τα στις διεθνείς διοργανώσε­ις. Σπουδαία δουλειά γίνεται και στα καμπ, καθώς βρίσκονται μαζί πολλοί αθλητές και προπονητές και έχουν την ευκαιρία να ανταλλάσσο­υν απόψεις και να προετοιμάζ­ονται καλύτερα», δήλωσε στην «Κ» η αντιπρόεδρ­ος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη.

 ??  ?? Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου έχει βάλει ως μεγάλο στόχο ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα λάβει μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Σαγκάης.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου έχει βάλει ως μεγάλο στόχο ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα λάβει μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Σαγκάης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece