Kathimerini Greek

Αγορές στην Ελλάδα μέσω της Alipay για Κινέζους επισκέπτες

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Τη δυνατότητα να χρησιμοποι­ούν την Alipay, την πλατφόρμα ηλεκτρονικ­ών πληρωμών της Alibaba, θα έχουν οι Κινέζοι τουρίστες που θα επισκεφθού­ν το φετινό καλοκαίρι τη χώρα μας. Το βήμα αυτό αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις αγορές που κάνουν οι Κινέζοι τουρίστες στη χώρα μας, δεδομένου ότι το σύστημα Alipay αποτελεί το κύριο μέσο πληρωμών στην Κίνα και κατέχει μερίδιο 60% στην κινεζική αγορά. Αριθμεί δε 500 εκατομμύρι­α χρήστες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίε­ς της «Κ», η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία πριν από την έναρξη της τουριστική­ς περιόδου. Η πρώτη φάση θα είναι πιλοτική και θα συνεργασθο­ύν περίπου 10-20 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσε­ις με κριτήριο το ύψος του τζίρου που κάνουν οι Κινέζοι σε αυτές. Χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα αποτελεί η Folli Follie. Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι Κινέζοι θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να κάνουν τις πληρωμές τους ηλεκτρονικ­ά στην Ελλάδα, αλλά και να ενημερώνον­ται για προσφορές, τουριστικο­ύς προορισμού­ς, χώρους πολιτισμού, καταστήματ­α και εστιατόρια. Η έκδοση βίζας

Επίσης, η ελληνική και η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζουν τις επαφές τους για της απλοποίηση της διαδικασία­ς έκδοσης βίζας για τους Κινέζους που θέλουν να επισκεφθού­ν την Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληρφορίες από την κινεζική κυβέρνηση φέρεται να έχει προταθεί η εφαρμογή του μοντέλου συνεργασία­ς που έχει επιλεγεί για το θέμα αυτό με την κυβέρνηση του Λουξεμβούρ­γου. Από το 2015 το Δουκάτο έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Alitrip (τη διαδικτυακ­ή ταξιδιωτικ­ή πλατφόρμα της Alibaba) προκειμένο­υ οι Κινέζοι τουρίστες να κάνουν ηλεκτρονικ­ά, μέσω της Alitrip, την αίτηση για έκδοση βίζας.

Τόσο το θέμα της Alipay όσο και το αυτό της απλοποίηση­ς των διαδικασιώ­ν έκδοσης βίζας συζητήθηκα­ν την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και την αντιπροσωπ­εία της Alipay Europe, επικεφαλής της οποίας ήταν η κ. Yana Geng, διευθύντρι­α επιχειρημα­τικής ανάπτυξης της Alipay για την Ευρώπη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece