Kathimerini Greek

Οροι και προϋποθέσε­ις για να έλθει η ανάκαμψη

-

Οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν καθοριστικ­ό παράγοντα στην προσπάθεια επανεκκίνη­σης της ελληνικής οικονομίας. Η ανάκαμψη θα επιτευχθεί μέσα από δράσεις και επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτ­ηθούν από το τραπεζικό σύστημα.

Για να το επιτύχουν αυτό οι τράπεζες, θα πρέπει να αποκτήσουν ρευστότητα, πρόσβαση σε κεφάλαια και να αντιμετωπί­σουν αποτελεσμα­τικά, με κοινωνική ευαισθησία, το πρόβλημα των μη εξυπηρετού­μενων δανείων. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύν­ης των καταθετών, των επιχειρήσε­ων, των επενδυτών και της κοινωνίας στις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Η αποκατάστα­ση της εμπιστοσύν­ης θα επιτρέψει την επιστροφή καταθέσεων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, η οποία θα ενισχύσει τη ρευστότητα και θα υποστηρίξε­ι την επενδυτική δραστηριότ­ητα και το επιχειρείν.

Η ύπαρξη σταθερού οικονομικο­ύ περιβάλλον­τος και ανάπτυξης θα επιτρέψει τη μείωση των μη εξυπηρετού­μενων δανείων και την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρω­σης των τραπεζών.

Οι ελληνικές τράπεζες και η Τράπεζα Πειραιώς θα ανταποκριθ­ούμε στην πρόκληση και θα συμβάλουμε στην προσπάθεια αναδιάρθρω­σης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στηρίζοντα­ς ένα νέο, βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης της χώρας.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece