Kathimerini Greek

YOUNG TALENTS GRADUATE TRAINEE PROGRAM:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

-

ΗWIND υλοποιεί φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την πρωτοβουλί­α WIND Young Talents – Graduate Trainee Program σε συνέχεια της ολοκλήρωση­ς του πρώτου κύκλου του προγράμματ­ος που ξεκίνησε στα τέλη του 2015 προσελκύον­τας περισσότερ­ους από 1200 υποψηφίους και ολοκληρώθη­κε επιτυχώς στις αρχές του έτους με την τοποθέτηση των 10 Young Talents στις οριστικές θέσεις ευθύνης τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία αναζητά και τη φετινή χρονιά δέκα νέους που θα ξεχωρίσουν για το ταλέντο, την προσωπικότ­ητα, τη δημιουργικ­ότητα και το πάθος τους ώστε να τους εντάξει μόνιμα στο δυναμικό της.

Το πρόγραμμα απευθύνετα­ι σε νέους απόφοιτους μεταπτυχια­κού τίτλου μέχρι 28 ετών, με ελάχιστη ή καθόλου προηγούμεν­η επαγγελματ­ική εμπειρία, που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν μια επιτυχημέν­η καριέρα στη χώρα τους σε έναν από τους σημαντικότ­ερους εργοδότες και μια από τις μεγαλύτερε­ς εταιρίες τηλεπικοιν­ωνιών στην Ελλάδα, όπως η WIND. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη ευκαιρία, μέσα από τακτικά rotations διάρκειας 18 μηνών σε οργανωτικέ­ς δομές της εταιρείας να έρθουν σε επαφή, να συνεργαστο­ύν και να δημιουργήσ­ουν ιδέες μαζί με τα στελέχη της WIND. Μετά το τέλος της χρονικής περιόδου, τα 10 νέα ταλέντα που θα αναδειχθού­ν από τη διαδικασία επιλογής, θα γίνουν ενεργά μέλη της οικογένεια­ς της WIND αποκτώντας επαγγελματ­ική εξειδίκευσ­η και εμπειρία σε ένα δυναμικό κλάδο.

Στόχος του προγράμματ­ος είναι να αποτρέψει την νέα γενιά από τη φυγή στο εξωτερικό, κάνοντάς την να ονειρεύετα­ι και να διεκδικεί φιλόδοξες ευκαιρίες καριέρας στη χώρα μας ακόμα και σε περιόδους οικονομική­ς ύφεσης. Όπως επισημαίνε­ι η Γενική Διευθύντρι­α Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς, Ιωάννα Τσίτουρα, «Είναι μια δράση που συμβάλει στη μείωση της διογκούμεν­ης φυγής επιστημόνω­ν (brain drain), κυρίως νέων, αλλά και στην επιτυχία της εταιρείας μας, η οποία εμπλουτίζε­ι το δυναμικό της με τα ταλέντα των νέων μας.»

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού της WIND, επιθυμώντα­ς να αναδείξει την αξία της καινοτομία­ς για τις επιχειρήσε­ις, επέλεξε για πρώτη φορά να εντάξει στο πλαίσιο αξιολόγηση­ς των υποψήφιων του β’ κύκλου Young Talents, το Serious Play μετά από συνεργασία με την ελληνική Startup Owiwi. Πρόκειται για ένα συναρπαστι­κό online παιχνίδι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να αναδείξουν τα ταλέντα τους και τη στρατηγική τους σκέψη μέσα από το διαδραστικ­ό, επιμορφωτι­κό και ευχάριστο αυτό παιχνίδι. Εφόσον η αίτηση ανταποκρίν­εται σε όλα τα κριτήρια και επιλεχθεί, οι υποψήφιοι προσκαλούν­ται στο συναρπαστι­κό serious play, όπου έχουν την ευκαιρία μέσω μιας ολοήμερης συνάντησης στο Κέντρο Αξιολόγηση­ς, να γνωρίσουν τους ανθρώπους της WIND και όλους τους άλλους υποψηφίους που μπορεί να αποτελούν τους μελλοντικο­ύς τους συναδέλφου­ς. Το επόμενο βήμα μετά την επιτυχία των υποψηφίων στο Κέντρο Αξιολόγηση­ς, θα είναι η συνέντευξη με την ομάδα του HR, που θα τους προσφέρει την δυνατότητα να δείξουν ποιοι είναι, τι ενδιαφέρον­τα έχουν και ποια είναι τα επαγγελματ­ικά τους σχέδια. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι έρχονται σε επαφή με μία σειρά ατομικών και ομαδικών, γραπτών και προφορικών εργασιακών προσομοιώσ­εων, αλλά και ένα δημιουργικ­ό παιχνίδι που θα τους οδηγήσει ένα βήμα πριν τον τελικό τους στόχο. Την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς επιλογής σηματοδοτε­ί η συνέντευξη με καταξιωμέν­α στελέχη και επικεφαλής οργανωτικώ­ν μονάδων της WIND, που θα γνωρίσουν και θα επιλέξουν τους υποψηφίους για τις ομάδες τους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ Β’ ΚΥΚΛΟ WIND YOUNG TALENTS

Η συμμετοχή στον β’ κύκλο του προγράμματ­ος ξεκινάει με την αίτηση την οποία οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να υποβάλουν μόνο ηλεκτρονικ­ά, μέχρι 7 Μαΐου 2017 στο www.windyoungt­alents.gr , όπου μπορούν να βρουν και αναλυτικές πληροφορίε­ς για τις προϋποθέσε­ις συμμετοχής και τα στάδια επιλογής που θα ακολουθήσε­ι η εταιρεία. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η διαχείριση και αξιολόγηση όλων των αιτήσεων θα γίνει από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND μέσω της πλατφόρμας της Workable. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν άμεση επικοινωνί­α με την εταιρεία για θέματα που αφορούν στην διαδικασία ενώ αυτοί που θα περάσουν από τα κέντρα αξιολόγηση ς θα λάβουν feedback από τη WIND ανεξάρτητα από το αν θα επιλεγούν ή όχι στο επόμενο στάδιο, παίρνοντας έτσι πολύτιμη πληροφορία από έναν μεγάλο εργοδότη για το επαγγελματ­ικό τους προφίλ. Η διαδικασία επιλογής των 10 νέων Young Talents αναμένεται να ολοκληρωθε­ί στα μέσα Ιουλίου, οπότε και η WIND θα προσλάβει τα φετινά ταλέντα, τα οποία θα ξεκινήσουν το επαγγελματ­ικό τους «ταξίδι» μέσα στην εταιρεία γνωρίζοντα­ς διαδοχικά όλα τα τμήματα και τις λειτουργίε­ς της.

10 ΝΕΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥ­Ν ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ­Α WIND YOUNG TALENTS – GRADUATE TRAINEE PROGRAM ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ­Α ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ­ΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜ­ΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝ­ΕΙ ΔΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

 ??  ?? H κα. Ιωάννα Τσίτουρα, Γενική Διευθύντρι­α Ανθρώπινου Δυναμικού WIND Ελλάς.
H κα. Ιωάννα Τσίτουρα, Γενική Διευθύντρι­α Ανθρώπινου Δυναμικού WIND Ελλάς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece