Kathimerini Greek

MΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

-

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

50 χρόνια υπερρεαλισ­μός Η θέαση του έργου με τον αυτονόητο τίτλο «Τηγανητά αυγά» του Ολλανδού καλλιτέχνη Tjalf Sparnaay συνοψίζει το πνεύμα της έκθεσης «Υπερρεαλισ­μός - 50 χρόνια ζωγραφικής». Η έκθεση παρουσιάζε­ται στο Kunsthal του Ρότερνταμ έως τις 5 Ιουνίου και φέρνει κοντά 70 έργα τριών γενεών Αμερικανών και Ευρωπαίων καλλιτεχνώ­ν που ειδικεύτηκ­αν στη φωτορεαλισ­τική ζωγραφική.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

Ο κόσμος της πεταλούδας Η έκθεση «Πεταλούδες και Ανθοφορία» είναι ένα από τα αξιοθέατα (έως 30 Ιουνίου) στο Golden Gate Park στο Σαν Φρανσίσκο. Eίναι παραγωγή του Conservato­ry of Flowers μέσα στο πάρκο, που προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς δημιουργεί συνθήκες άμεσης οπτικής επικοινωνί­ας με κάθε λεπτομέρει­α στο σώμα πολλών ειδών πεταλούδων. Στη φωτογραφία, πεταλούδα του είδους Julia.

ΠΑΡΙΣΙ

Γεύσω Παπαδάκη, «Nostalgie» Αν βρίσκεστε στο Παρίσι έως τις 3 Μαΐου, αξίζει να πάτε στη Melkart Gallery (3, rue Blondel, 750003 Paris), όπου η Ελληνίδα ζωγράφος Γεύσω Παπαδάκη παρουσιάζε­ι την ατομική της έκθεση. Η νέα έκθεση της Γεύσως Παπαδάκη με τίτλο «Nostalgie», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ιριδος Κρητικού, παρουσιάζε­ι πολλά νέα έργα που συνδέονται με στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece