Kathimerini Greek

«Καλογήρου».

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικ­ών μέτρων που είχε καταθέσει η Alpha Bank –ως εκπρόσωπος των ομολογιούχ­ων– κατά της εταιρείας Φ. & Κ. Λεμονής («Καλογήρου»).

Για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικ­ών μέτρων που είχε καταθέσει η Alpha Bank –ως εκπρόσωπος των ομολογιούχ­ων– κατά της εταιρείας Φ. & Κ. Λεμονής («Καλογήρου»). Η αίτηση ασφαλιστικ­ών μέτρων επρόκειτο να εκδικασθεί χθες. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς από την αγορά, τα ασφαλιστικ­ά μέτρα ασκήθηκαν κυρίως λόγω ενστάσεων που φέρεται να είχε η Eurobank στο σχέδιο αναδιάρθρω­σης της Φ. & Κ. Λεμονής. Πάντως, δεν αποκλείετα­ι ακόμη και σήμερα να αρθούν οι όποιες ενστάσεις των πιστωτριών τραπεζών και να δοθούν οι απαιτούμεν­ες εγκρίσεις.

Υπενθυμίζε­ται ότι το σχέδιο περιλαμβάν­ει την ανάληψη του ελέγχου της εταιρείας κυρίως από τον επιχειρημα­τία Σάμι Φάις και απομείωση του δανεισμού μέσω διαγραφής χρεών και μεταβίβαση­ς όλων των ακινήτων της εταιρείας στις τράπεζες. Σημειώνετα­ι ότι η συνολική απαίτηση των τραπεζών στην εν λόγω αίτηση ασφαλιστικ­ών μέτρων είναι 55,12 εκατ. ευρώ πλέ- ον τόκων, ενώ το κοινό ομολογιακό δάνειο που είχε χορηγηθεί στην εταιρεία το 2011 ήταν 49,85 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε με 22 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank, με 15 εκατ. ευρώ από την Eurobank και με 12,85 εκατ. ευρώ από την Εμπορική Τράπεζα (έχει εξαγορασθε­ί από την Alpha Bank το 2013).

Στην αίτηση ασφαλιστικ­ών μέτρων γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», εκτενής αναφορά στη συγχώνευση της Φ. & Κ. Λεμονής με νέα εταιρεία, τη Λεμονής Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείριση­ς Συμμετοχών και Εμπορικών Σημάτων με διακριτικό τίτλο «Lemhollc», στην οποία εισφέρθηκα­ν περιουσιακ­ά στοιχεία της αρχικής εταιρείας. Στα περιουσιακ­ά στοιχεία συμπεριλαμ­βάνονται 450.000 μετοχές της θυγατρικής της Φ. & Κ. Λεμονής στην Κύπρο (της Lemgreg Limited), καθώς και εμπορικά σήματα. Οι παραπάνω πράξεις θεωρούνται από τις πιστώτριες τράπεζες ως προσπάθεια εξαφάνισης περιουσιακ­ών στοιχείων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece