Kathimerini Greek

Εγγραφή στα ολοήμερα χωρίς δικαιολογη­τικά

- ΑΠ. Λ.

«φίλτρα» οικονομική­ς φύσης θα μπορούν να εγγραφούν από την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειώ­ν στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Επίσης, δικαίωμα εγγραφής χωρίς προσκόμιση δικαιολογη­τικών θα έχουν περί τα 1.500 προσφυγόπο­υλα, τα οποία μένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας της χώρας ή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Ευρύτερα οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων πρέπει έως τις 12 Ιουνίου να καταθέσουν σχετική αίτηση στο σχολείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουρ- γείο Παιδείας για την προετοιμασ­ία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018, οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειώ­ν εντάσσοντα­ι στην κατηγορία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ενδεικτικά, πολύτεκνοι, μονογονεϊκ­ές οικογένειε­ς), για την οποία δεν τίθενται οικονομικά κριτήρια. Αρα, οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειώ­ν μπορούν ελεύθερα να δηλώσουν συμμετοχή στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων εγγράφοντα­ι κατά προτεραιότ­ητα οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζο­ντας σχετική βεβαίωση ή κάρτα ανεργίας. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες γονέων (αυτοαπασχο­λούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματ­ίες, αγρότες κ.λπ.), αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικ­ού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητή­ριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

Για τα περίπου 1.500 προσφυγόπο­υλα εύλογοι όροι για να φοιτήσουν από το 2017-18 στο ολοήμερο πρόγραμμα είναι να φοιτούν στο πρωινό πρόγραμμα και να μην είναι ενταγμένα στις λειτουργού­σες δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας διοργανώνε­ι στις 9 Μαΐου καλλιτεχνι­κή εκδήλωση σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής για τα προσφυγόπο­υλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και φοιτούν στο πλαίσιο της δράσης του υπουργείου για ένταξη προσφυγοπα­ίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο εκπαιδευτι­κό σύστημα.

Για μαθητές τρίτεκνων οικογενειώ­ν και για περίπου 1.500 προσφυγόπο­υλα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece