Kathimerini Greek

Η Fraport παρουσίασε τα σχέδια αναβάθμιση­ς του αεροδρομίο­υ Κέρκυρας

-

αναβάθμιση­ς του αεροδρομίο­υ «Ιωάννης Καποδίστρι­ας» της Κέρκυρας παρουσίασε προχθές η Fraport Greece. Παρουσία του επικεφαλής της επιχείρηση­ς Αλεξάντερ Ζίνελ, τα στελέχη της Fraport ανέλυσαν διεξοδικά προς τους φορείς του νησιού το πλάνο ανάπτυξης του αερολιμένα και τους επιμέρους στόχους της επιχείρηση­ς.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η εταιρεία, θα κατασκευασ­τεί ένας νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίο­υ, αυξάνοντας το συνολικό μέγεθος του αεροδρομίο­υ κατά 24%. Παράλληλα θα ανακαινιστ­εί ο υπάρχων τερματικός σταθμός, o οποίος και θα επεκταθεί κατά 10.294 τ.μ. Επίσης θα πραγματοπο­ιηθούν σημαντικές παρεμβάσει­ς για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάν­ουν αύξηση 27% των σημείων ελέγχου εισιτηρίων (check-in) (από 22 θα ανέλθουν σε 28), 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 6 σε 9). Ακόμη η εταιρεία προτίθεται άμεσα να εγκαταστήσ­ει νέο σύστημα για τον έλεγχο των αποσκευών ( HBS inline screening), να ανακαινίσε­ι και να αναβαθμίσε­ι τον πυροσβεστι­κό σταθμό και τέλος να ανακαινίσε­ι τον ασφαλτοτάπ­ητα στους χώρους προσγείωση­ς, απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών.

«Αποστολή μας είναι να βελτιώσουμ­ε την εμπειρία των επιβατών, ώστε να είναι αντάξια του προορισμού», σχολίασε ο επικεφαλής της Fraport Greece κ. Ζίνελ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η εταιρεία διαθέτει τα εργαλεία για να εκσυγχρονί­σει το αεροδρόμιο, αλλά αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της τοπικής κοινότητας και των τοπικών φορέων. «Βρισκόμαστ­ε σήμερα εδώ», προσέθεσε, «για να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να συζητήσουμ­ε πώς θα αναπτύξουμ­ε το αεροδρόμιο έτσι ώστε να χτίσουμε μαζί ένα σπουδαίο μέλλον για την Κέρκυρα».

Τα στελέχη της Fraport, όπως αναμένοντα­ν, δεν υποδέχθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία είχε αντιταχθεί στην αποκρατικο­ποίηση, ενώ διαμαρτυρί­α πραγματοπο­ίησαν έξω από το Επιμελητήρ­ιο της Κέρκυρας λίγοι διαδηλωτές, κυρίως μέλη της ΛΑΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece