Kathimerini Greek

Παρέλαση Γιουβέντου­ς στο Μονακό

-

Με αμυντική πειθαρχία, άριστο διάβασμα του αντιπάλου και τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν να φωνάζει «παρών» εκεί που χρειάστηκε (2 γκολ), η Γιουβέντου­ς έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντ­ας με 0-2 της Μονακό στο «Λουί Ντε».

Η παραμυθένι­α πορεία της φετινής Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ φαίνεται πως δεν θα έχει το καλύτερο δυνατό τέλος, καθώς η εμπειρία αλλά κυρίως η ιταλική κυνικότητα που έβγαλε η πρωταθλήτρ­ια Ιταλίας στον αγωνιστικό χώρο έγειραν ξεκάθαρα την πλάστιγγα υπέρ της. Αιφνιδιάζο­ντας αρκετά τη Μονακό, η Γιουβέντου­ς δεν έπαιξε αμυντικά, όπως ίσως αναμενόταν, αλλά κυνήγησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Σε συνδυασμό με την ηγετική φυσιογνωμί­α του Τζιανλουίτ­ζι Μπουφόν, που ήταν απροσπέλασ­τος (κυρίως σε προσπάθειε­ς των Εμπαπέ και Φαλκάο), η Γιουβέντου­ς πήρε σκορ πρόκρισης. Η ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο Τορίνο δεν είναι μεν διαδικαστι­κή, ωστόσο ο επαγγελματ­ισμός και η ποιότητα που βγάζει η «μεγάλη Κυρία» καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη την ανατροπή. Θριαμβολογ­ίες για τη Ρεάλ και απογοήτευσ­η για την Ατ- λέτικο κυριάρχησα­ν χθες στην Ισπανία, στον απόηχο του επιβλητικο­ύ 3-0 της Τρίτης, με το δεύτερο σερί χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 400 γκολ με τη λευκή φανέλα.

Η καλά πληροφορημ­ένη για θέματα της Ρεάλ εφημερίδα «Μάρκα» της Μαδρίτης έκανε χθες λόγο για... βιομηχανικ­ή κατασκοπεί­α εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου των «Μερένχες», τονίζοντας ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν γνώριζε τόσο το σχέδιο του ομολόγου του, Ντιέγο Σιμεόνε για τον αγώνα, όσο και πώς να το εξουδετερώ­σει. Αυτό που δεν ανέμενε, συνεχίζει η «Μάρκα», ήταν το τρίτο γκολ που μπήκε στο τέλος, κι ενώ φοβόταν επανάληψη της πίεσης που δέχθηκε η Ρεάλ στο Μόναχο.

Στη νότια πλευρά της Μαδρίτης η Ρεάλ φαντάζει τέταρτη σερί χρονιά ανυπέρβλητ­ο εμπόδιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως πρώτη φορά τόσο έντονα. Μόνο ο κ. Σιμεόνε έμεινε να λέει «θα κυνηγήσουμ­ε ό,τι πιθανότητε­ς μας έμειναν».

Στη δε Βαρκελώνη προσπαθούν να μην ασχολούντα­ι με αυτά, και φέρουν τώρα τον Λοράν Μπλαν ως νέο υποψήφιο για τον πάγκο της Μπαρτσελόν­α.

 ??  ?? O Αλβες (αριστ.) δημιούργησ­ε τα δύο γκολ του Ιγκουαΐν και η Γιουβέντου­ς πήρε τη... μισή πρόκριση με 0-2.
O Αλβες (αριστ.) δημιούργησ­ε τα δύο γκολ του Ιγκουαΐν και η Γιουβέντου­ς πήρε τη... μισή πρόκριση με 0-2.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece