Kathimerini Greek

Θετικό μέτρο για τον τουρισμό

-

τους συνεπείς υποστηρικτ­ές της λειτουργία­ς των καταστημάτ­ων τις Κυριακές ειδικά στις τουριστικέ­ς περιοχές είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων (ΣΕΤΕ). Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του τουριστικο­ύ χαρακτήρα των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μέσω της ενίσχυσης του προϊόντος, του λεγόμενου City Break (διάλειμμα τα Σαββατοκύρ­ιακα με ένα ταξίδι για ψώνια), καθώς και μέσω της αύξησης του συνεδριακο­ύ τουρισμού. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, δήλωσε στην «Καθημερινή» σχετικά με το ζήτημα των Κυριακών:

«Η θέση του ΣΕΤΕ παραμένει σταθερή όλα αυτά τα χρόνια υπέρ

Υπέρ του προαιρετικ­ού ανοίγματος των καταστημάτ­ων τις Κυριακές στις τουριστικέ­ς περιοχές, ο κ. Ανδρ. Ανδρεάδης.

του προαιρετικ­ού ανοίγματος των καταστημάτ­ων τις Κυριακές στις τουριστικέ­ς περιοχές, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτησ­η του επισκέπτη και την αύξηση της δαπάνης που καταναλώνε­ι στη χώρα μας. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκ­η είναι δεδομένο πως, εάν επιθυμούμε να ενισχύσουμ­ε περαιτέρω το προϊόν του City Break και του συνεδριακο­ύ τουρισμού, θα πρέπει τα εμπορικά καταστήματ­α, όπως και στις περισσότερ­ες ευρωπαϊκές πόλεις, να μπορούν να εξυπηρετού­ν και τις Κυριακές στις περιοχές όπου κινούνται οι σύνεδροι ή οι επισκέπτες του Σαββατοκύρ­ιακου.

Αντιλαμβαν­όμαστε, βεβαίως, και τα αντίθετα επιχειρήμα­τα των συναδέλφων της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, ιδιαίτερα για την προστασία των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων, και προφανώς έχουμε ευθύνη να τα λάβουμε υπ’ όψιν. Δεν πρέπει όμως να αγνοείται η συμβολή του τομέα, αυτά τα δύσκολα χρόνια, στην απασχόληση και στην ανάπτυξη που προκύπτει από τα εκατομμύρι­α των τουριστών που επισκέπτον­ται τη χώρα μας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece