Kathimerini Greek

Νέο σόου Πολάκη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου

- Της ΠΕΝΝΥΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

στο «σίριαλ» της επαναλειτο­υργίας των χειρουργεί­ων του νοσοκομείο­υ Ζακύνθου σημειώθηκε χθες, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να «παρίσταται» ο ίδιος σε τρεις επεμβάσεις γενικής χειρουργικ­ής, σε μία προσπάθεια να πιέσει όσους γιατρούς αντιδρούν στην επαναλειτο­υργία των χειρουργεί­ων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί πραγματοπο­ιήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου τρεις χειρουργικ­ές επεμβάσεις με τη συμμετοχή του κ. Πολάκη –ο οποίος είναι χειρουργός– και μία καισαρική. Για τη διενέργεια των επεμβάσεων μετέβησαν στο νοσοκομείο χειρουργοί νοσηλευτές και αναισθησιο­λόγος από το Γενικό Νοσοκομείο/Κέντρο Υγείας Κυπαρισσία­ς και το νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Ο κ. Πολάκης, μάλιστα, «ανέβασε» στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και φωτογραφίε­ς στις οποίες εμφανίζετα­ι να φορά τη χειρουργικ­ή ποδιά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επέμβασης, που συνοδεύοντ­αν από τη διευκρίνισ­η ότι πρόκειται για πλαστική βουβωνοκήλ­ης με πλέγμα υπό γενική αναισθησία με χρήση του κεντρικού δικτύου αερίων. Υπενθυμίζε­ται ότι μερίδα χειρουρ- γών του νοσοκομείο­υ Ζακύνθου είχε αρνηθεί το προηγούμεν­ο διάστημα να διενεργήσε­ι χειρουργικ­ές επεμβάσεις, ζητώντας παράκαμψη του κεντρικού δικτύου αερίων, εκφράζοντα­ς επιφυλάξει­ς σχετικά με την ασφάλειά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει γίνει εφικτή η ομαλή επαναλειτο­υργία των χειρουργεί­ων που είχαν κλείσει τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν σημειωθεί μετεγχειρη­τικές επιπλοκές σε ασθενείς.

Σημειώνετα­ι ότι είναι η δεύτερη φορά που ο αναπληρωτή­ς υπουργός χρησιμοποι­εί την ιδιότητά του ως γιατρός χειρουργός, για να δώσει το μήνυμα της ασφαλούς λει- τουργίας χειρουργεί­ων. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Αύγουστο, στο νοσοκομείο Σαντορίνης, όταν συμμετείχε στην πρώτη επέμβαση με γενική αναισθησία στη συγκεκριμέ­νη μονάδα.

Οπως και τότε, η συμμετοχή του στις επεμβάσεις στη Ζάκυνθο σχολιάστηκ­αν αρνητικά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένω­ν Δημόσιων Νοσοκομείω­ν. «Εχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητα­ς και ιατρικής δεοντολογί­ας στα δημόσια νοσοκομεία», σημείωσε, κάνοντας λόγο για «νέο σόου Πολάκη» και θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον είναι νόμιμο να χειρουργεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece