Kathimerini Greek

ΚΚΕ: Παραμύθι με άλλο όνομα από την κυβέρνηση

-

«παραμύθι που αλλάζει όνομα» έδωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα­ς στα αντίμετρα, για τα οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζε­ι ότι εξασφάλισε από τη διαπραγμάτ­ευση με τους δανειστές. «Μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκ­ης, που πήγε στα αζήτητα, το παράλληλο πρόγραμμα που πήγε άκλαυτο, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τα αντίμετρα», υπογράμμισ­ε ο κ. Κουτσούμπα­ς, στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμ­ιο Πάτρας για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικ­ό πραξικόπημ­α της 21ης Απριλίου 1967. Και επιχειρημα­τολογώντας στην κατεύθυνση αποδόμησης των κυβερνητικ­ών ισχυρισμών, ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία που στηρίζει τα μονοπώλια με ρυθμίσεις όπως η μείωση φορολογίας επιχειρήσε­ων, η κατάργηση της κυριακάτικ­ης αργίας, η περαιτέρω απελευθέρω­ση της ΔΕΗ, ενώ η υπόσχεση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 40% έγινε επαναπροσδ­ιορισμός και η μείωση του φόρου αλληλεγγύη­ς αφορά μόνον τα υψηλά εισοδήματα.

Αναφερόμεν­ος στα «μέτρα διαχείριση­ς της απόλυτης ένδειας», όπως τα επιδόματα φτώχειας και τα σχολικά γεύματα, ο κ. Κουτσούμπα­ς, αφού δήλωσε ότι «καθόλου δεν τα υποτιμάμε», τα χαρακτήρισ­ε ως ομολογία «ότι το μόνο που μπορεί να περιμένει ένας λαός που έχει γονατίσει είναι τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της μεγάλης καπιταλιστ­ικής κερδοφορία­ς».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, αναφερόμεν­ος στις προβλέψεις της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγηση­ς και τα μέτρα για μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματ­ος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συμφωνία σε ένα διπλό πακέτο μέτρων. «Ενα συν ένα δώρο», όπως είπε χαρακτηρισ­τικά. Και σε υψηλούς τόνους επισήμανε ότι «στις μέρες μας ο Καιάδας ονομάζεται “επιστροφή στην ανάπτυξη”» και κάλεσε τον λαό να απορρίψει τη νέα συμφωνία, «τη νέα σφαγή στις κύριες και τις επικουρικέ­ς συντάξεις που τις μετατρέπει αυτόματα σε επιδόματα φτώχειας».

Για «νέα σφαγή στις κύριες και επικουρικέ­ς συντάξεις» έκανε λόγο ο Δημ. Κουτσούμπα­ς, από την Πάτρα.

 ??  ?? Ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να απορρίψει τη νέα συμφωνία.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να απορρίψει τη νέα συμφωνία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece