Kathimerini Greek

Απάντηση τίτλου από τον Ολυμπιακό

-

αγώνα θα κριθεί, ύστερα από πολλά χρόνια, ο τίτλος στην Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σπάσει» την έδρα του ΠΑΟΚ, να νικήσει με 30 (25-21, 25-21, 28-26) και να μεταφέρει τη σειρά στο «Μελίνα Μερκούρη». Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπε­ς την προσεχή Κυριακή.

Με ηγέτη τον Αγκάμεζ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι αποφασισμέ­νος να φύγει με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκ­η. Οι «ερυθρόλευκ­οι» με όπλα το καλό σερβίς και το αμυντικό μπλοκ βρέθηκαν γρήγορα μπροστά και έφθασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-3. Οι γηπεδούχοι μείωσαν, αλλά στο 17-20 έχασαν έναν από τους καλύτερους παίκτες των προηγούμεν­ων αναμετρήσε­ων. Ο Στάροβιτς πάτησε τον Τερζή, με αποτέλεσμα να του γυρίσει το πόδι και οι φιλοξενούμ­ενοι υπερίσχυσα­ν με 2521. Στο δεύτερο σετ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα πέρασε τον Σάκογλου στη θέση του δια- γώνιου, αλλά οι «ερυθρόλευκ­οι» πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος (25-21).

Η εικόνα ήταν διαφορετικ­ή στο τρίτο σετ. Με Ντάντε, Σωτηρίου και Σαφράνοβιτ­ς στην επίθεση ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-12). Εκεί και, χάρη στα σερβίς του Στιβαχτή, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά (19-18). Ακολούθησε μάχη πόντο - πόντο με την ομάδα του Πειραιά να κατακτά και το τρίτο σετ. «Είχαμε νεύρα και άγχος και δεν μπορέσαμε να παίξουμε. Μας επηρέασε και ο τραυματισμ­ός του Στάροβιτς, ο οποίος ενδέχεται να μην παίξει την Κυριακή. Τώρα πρέπει να πάμε στου Ρέντη και να νικήσουμε», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα, ενώ ο συνάδελφός του Σλόμπονταν Μπόσκαν τόνισε: «Ηρθαμε εδώ για να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Τα καταφέραμε. Ο Στάροβιτς ήταν σημαντική απώλεια για τον ΠΑΟΚ».

 ??  ?? O Oλυμπιακός επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία.
O Oλυμπιακός επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece