Kathimerini Greek

Ν.Δ.: Πλεόνασμα θράσους

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργ­ού μετά τις αναφορές του στα αντίμετρα

- Της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙ­ΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

«Ο Τσίπρας αγαπάει τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότερ­οι», τονίζει η Πειραιώς, σχολιάζοντ­ας την ομιλία του πρωθυπουργ­ού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν περίμεναν να ακούσουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλε­υτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον τρίτο όροφο της Πειραιώς για να επιβεβαιώσ­ουν την επίθεση που θα δεχόταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία­ς για την άρνησή του να ψηφίσει τα αντίμετρα. Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε προληπτικά να καταθέσει τη δική του πρόταση για την απόδοση μέρους της υπέρβασης του πλεονάσματ­ος του 2016, αναγκάζοντ­ας την κυβέρνηση να τοποθετηθε­ί (αρνητικά) και παρέχοντας επιχειρήμα­τα για την καταψήφιση των αντιμέτρων στα «γαλάζια» στελέχη.

Αναμενόμεν­η ήταν και η επιλογή του κ. Τσίπρα –ο οποίος επιλέγει να καταθέσει το πακέτο σε χωριστά άρθρα για να δημιουργήσ­ει εσωκομματι­κό ζήτημα στη Ν.Δ.– να αναφερθεί σε «τζάμπα μαγκιές», σε μια προσπάθεια να θυμίσει όσα είχε πει προ εβδομάδων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκαλώντα­ς μίνι κρίση στο «γαλάζιο» στερέωμα. Η Πειραιώς απάντησε κατηγορώντ­ας τον πρωθυπουργ­ό για «πλεόνασμα θράσους» και έσπευσε να θυμίσει ότι και τον περασμένο Μάιο είχε μιλήσει για κλείσιμο ενός κύκλου ο οποίος υποτίθεται ότι θα σήμαινε και το τέλος των δύσκολων αποφάσεων. «Ο Τσίπρας αγαπάει τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότερ­οι. Eχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν, για να ενεργοποιη­θούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπ­α όλους τους Ελληνες», αναφέρεται στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατία­ς.

Είναι απλώς το «προσεχώς» όσων θα ακολουθήσο­υν το επόμενο δεκαήμερο, στην πορεία προς την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία­ς βγάζει τα στελέχη σε πορεία προς τις νομαρχιακέ­ς οργανώσεις ανά την Ελλάδα, προκειμένο­υ να ενημερώσου­ν για τις βαριές συνέπειες της συμφωνίας και τι σημαίνουν για τον κάθε πολίτη. Στην εκστρατεία θα μετάσχει, εξάλλου, ο ίδιος, τόσο με συνεντεύξε­ις όσο και με μίνι περιοδείες στο Λεκανοπέδι­ο. Θα προηγηθεί την ερχόμενη Τρίτη η παρέμβασή του στην Κοινοβουλε­υτική Ομάδα της Ν.Δ., όπου αναμένεται να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που αποτελούν τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότ­ηση και τα οποία υποθηκεύου­ν το μέλλον (και της επόμενης κυβέρνησης) και να συσπειρώσε­ι τα στελέχη του επαναλαμβά­νοντας ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Για τα δεύτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επαναλάβει ότι δεν προτίθεται να νομιμοποιή­σει την «κοροϊδία» που αποτελεί τον «φερετζέ» ενός σκληρού πακέτου μέτρων.

Στο οπλοστάσιο της «γαλάζιας» αντεπίθεση­ς θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε δύο μνημόνια σε δύο χρόνια, ο λογαριασμό­ς του συνόλου των κυβερνητικ­ών μέτρων που ισοδυναμεί με 8,5 φορές τα μέτρα που προέβλεπε το email Χαρδούβελη, καθώς και το επιχείρημα ότι τα νέα μέτρα πλήττουν τους πιο αδυνάμους. Κι αυτό, διότι, σύμφωνα με τους υπολογισμο­ύς της Πειραιώς, οι συντάξεις κόβονται μεσοσταθμι­κά κατά 9% μέσω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και τη νέα μείωση των επικουρικώ­ν συντάξεων, όπερ σημαίνει ότι οι συνταξιούχ­οι χάνουν δύο συντάξεις – μία μέσω της μείωσης και άλλη μία μέσω της μείωσης του αφορολογήτ­ου.

Για τη Marfin

Την τραγωδία της Marfin μνημόνευσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία­ς με σχόλιό του στο Twitter, όπου θύμιζε ότι οι Π. Ζούλια, Α. Παπαθανασο­πούλου και Ε. Τσακάλης χάθηκαν πριν από επτά χρόνια και ότι «χρέος μας είναι να βρεθούν και να λογοδοτήσο­υν και οι ένοχοι». Δεν ήταν η μόνη κίνηση. Την ξεχασμένη επέτειο της Marfin θύμισε και η ΟΝΝΕΔ, καθώς στελέχη της βρέθηκαν χθες έξω από την τράπεζα εις μνήμην των θυμάτων.

 ??  ?? Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσε­ι η Κοινοβουλε­υτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία­ς υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσε­ι η Κοινοβουλε­υτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία­ς υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece