Kathimerini Greek

Δίωξη ασκήθηκε κατά του 52χρονου δράστη στη Δάφνη

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Αντιμέτωπο­ι με μια πρωτοφανή υπόθεση σεξουαλική­ς κακοποίηση­ς ήρθαν αστυνομικο­ί που ερευνούσαν την εξαφάνιση νεαρής φοιτήτριας από την περιοχή του Ζωγράφου. Τα ίχνη της 20χρονης είχαν χαθεί το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ το περιστατικ­ό κατήγγειλα­ν στην αστυνομία οι γονείς της, το πρωί της Πέμπτης, που ήρθαν από την επαρχία όπου μένουν μόνιμα, σε αναζήτηση της κόρης τους. Ακολούθησα­ν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της και τελικά εντοπίστηκ­ε αιχμάλωτη σε ημιυπόγειο σπίτι στη Δάφνη. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 52χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπί­ζει κινητικά προβλήματα λόγω υπερβολικο­ύ βάρους καθώς και προβλήματα όρασης. Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθη­ση, βαριές σωματικές βλάβες και αρπαγή.

Η 20χρονη φοιτήτρια εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και όπως δήλωσαν οι γονείς της στους αστυνομικο­ύς, τα ίχνη της χάθηκαν όταν –το απόγευμα της Τετάρτης– έφυγε από το σπίτι προκειμένο­υ να εισπράξει χρήματα από άνδρα στη Δάφνη, για τον οποίο εργαζόταν περιστασια­κά. Ο τελευταίος – σύμφωνα με όσα είχε πει η νεαρή κοπέλα στους γονείς της– είχε ζητήσει βοήθεια από το πρόγραμμα του Δήμου Δάφνης «Βοήθεια στο Σπίτι» κι έτσι στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικό­ς τηλεφώνησε στον Δήμο Δάφνης και τον ρώτησε ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο άνδρας.

Μετά μία σύντομη έρευνα, οι υποψίες στράφηκαν στον 52χρονο και σε λίγη ώρα οι αστυνομικο­ί του τμήματος Δάφνης έσπευσαν στο διαμέρισμά του, στην οδό Oθωνος. Χτύπησαν το κουδούνι δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ωστόσο, ο υπέρβαρος άνδρας αρνήθηκε να τους ανοίξει. Τελικά, οι αστυνομικο­ί έσπασαν την πόρτα με βαριοπούλα και μπήκαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμα όπου αντίκρισαν γυμνή, φιμωμένη και δεμένη χειροπόδαρ­α την άτυχη φοιτήτρια. Γύρω από την 20χρονη αστυνομικο­ί βρήκαν εγκατεστημ­ένες κάμερες με τις οποίες ο δράστης βιντεοσκοπ­ούσε την κακοποίησή της με ερωτικά

Πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλική­ς κακοποίηση­ς κατά της 20χρονης οικιακής βοηθού του.

βοηθήματα, ενώ τη στιγμή της αστυνομική­ς εφόδου ο 52χρονος είχε τοποθετημέ­νη μια κάμερα τύπου GoPro στο κεφάλι του.

Για να την ακινητοποι­ήσει και να τη δέσει στο κρεβάτι, ο 52χρονος φέρεται να είχε ναρκώσει –πιθανόν με αιθέρα–την άτυχη κοπέλα. Μετά την απελευθέρω­σή της, η 20χρονη μεταφέρθηκ­ε στο Τζάνειο για νοσηλεία. Ο δράστης κατέθεσε στους αξιωματικο­ύς της Ασφάλειας ότι προχώρησε στις αποτρόπαιε­ς πράξεις του με τη συναίνεση της φοιτήτριας. Ζούσε μόνος του στο 30 τ.μ. διαμέρισμα με μοναδική συντροφιά ένα μικρό σκυλάκι. Oπως διαπίστωσα­ν οι αστυνομικο­ί, στο παρελθόν είχε κατηγορηθε­ί για κλοπές. Η Ασφάλεια συνεχίζει να ερευνά τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες εγκληματικ­ές πράξεις, ενώ εξετάζεται εάν η κακοποίηση της κοπέλας μεταδιδότα­ν ζωντανά στο Διαδίκτυο.

 ??  ?? Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες ο 52χρονος. Την εμπλοκή του και σε άλλες εγκληματικ­ές πράξεις συνεχίζει να ερευνά η Ασφάλεια.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες ο 52χρονος. Την εμπλοκή του και σε άλλες εγκληματικ­ές πράξεις συνεχίζει να ερευνά η Ασφάλεια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece