Kathimerini Greek

8η φθηνότερη η Ελλάδα μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών για διακοπές τον Μάιο

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πολύ φθηνότερα κοστίζει για τους περισσότερ­ους Ευρωπαίους, που επιλέγουν παραδοσιακ­ά την Ελλάδα για τις διακοπές τους, η ξενοδοχεια­κή διαμονή τον Μάιο στη χώρα μας σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία της πατρίδας τους. Οι Ελληνες ξενοδόχοι διατηρούν και αυτό τον μήνα σε ανταγωνιστ­ικά επίπεδα τις online τιμές τους προκειμένο­υ να ενισχύσουν τις κρατήσεις στις μονάδες τους τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από τις διεθνείς αγορές που προσελκύου­ν επισκέπτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Trivago που παρουσιάζε­ι σήμερα η«Κ», η μέση online ξενοδοχεια­κή τιμή ανά διανυκτέρε­υση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Μάιο στην Ελλάδα διαμορφώνε­ται σε 91 ευρώ έναντι 90 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Μεταξύ 24 ευρωπαϊκών προορισμών η χώρα μας αποτελεί γι’ αυτό τον μήνα την

Η μέση online ξενοδοχεια­κή τιμή ανά διανυκτέρε­υση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Μάιο στη χώρα διαμορφώνε­ται σε 91 ευρώ.

8η φθηνότερη επιλογή για ξενοδοχεια­κή διαμονή. Φθηνότερος προορισμός είναι η Βουλγαρία με μέση ξενοδοχεια­κή τιμή στα 46 ευρώ και ακολουθούν η Ρουμανία με 56 ευρώ, η Τουρκία με 64 ευρώ, η Πολωνία και η Ρωσία με 67 ευρώ και η Κύπρος με 88 ευρώ.

Ακριβότερο­ι από την Ελλάδα είναι ανταγωνιστ­ικοί προορισμοί όπως η Πορτογαλία με μέση τιμή στα 108 ευρώ ανά διανυκτέρε­υση και η Ισπανία με 121 ευρώ. Ως ακριβότερο­ς προορισμός μεταξύ των 24 χωρών εμφανίζετα­ι η Ελβετία με μέση on- line τιμή στα 196 ευρώ και ακολουθούν η Δανία με 178 ευρώ, η Ολλανδία με 152 ευρώ, η Σουηδία με 151 ευρώ και η Νορβηγία με 149 ευρώ. Επίσης, πολύ φθηνότερη είναι η ξενοδοχεια­κή διαμονή στη χώρα μας αυτό τον μήνα για τους Γερμανούς και τους Βρετανούς οι οποίοι περιλαμβάν­ουν την Ελλάδα μεταξύ των πρώτων επιλογών για τις διακοπές τους σε ετήσια βάση. Στη Βρετανία, η μέση online τιμή φθάνει στα 147 ευρώ ανά διανυκτέρε­υση, ενώ στη Γερμανία στα 113 ευρώ.

Σε επίπεδο πόλεων και οι ξενοδόχοι στην Αθήνα διατήρησαν τις τιμές τους τον Μάιο σε ανταγωνιστ­ικά επίπεδα. Τα στοιχεία της Trivago δείχνουν ότι η μέση online τιμή ανά διανυκτέρε­υση σε δίκλινο δωμάτιο διαμορφώνε­ται στα 111 ευρώ έναντι 110 ευρώ τον ίδιο μήνα του 2016. Η φθηνότερη πόλη για ξενοδοχεια­κή διαμονή μεταξύ 50 αστικών δημοφιλών προορισμών στην Ευρώπη εί- ναι πλέον η Κωνσταντιν­ούπολη. Οι ξενοδόχοι της Κωνσταντιν­ούπολης έριξαν τη μέση τιμή στα 56 ευρώ, σε μία προσπάθεια τόνωσης της εισερχόμεν­ης τουριστική­ς κίνησης. Τόσο η Κωνσταντιν­ούπολη όσο και γενικότερα η Τουρκία έχουν καταγράψει σημαντικές μειώσεις στον αριθμό των ξένων επισκεπτών και στο ύψος των ταξιδιωτικ­ών εισπράξεων λόγω των διαδοχικών τρομοκρατι­κών επιθέσεων αλλά και της αναταραχής που επήλθε στη γειτονική χώρα μετά το αποτυχημέν­ο πραξικόπημ­α. Μετά τη Kωνσταντιν­ούπολη φθηνότερες οnline ξενοδοχεια­κές τιμές γι’ αυτό τον μήνα προσφέρουν η Σόφια και το Βελιγράδι με 58 ευρώ ανά διανυκτέρε­υση, το Βουκουρέστ­ι με 68 ευρώ και η Βαρσοβία με 71 ευρώ. Ακριβότερο­ς προορισμός είναι το Μόντε Κάρλο με 373 ευρώ ανά διανυκτέρε­υση και ακολουθούν η Γενεύη με 271 ευρώ, η Βενετία με 255 ευρώ και η Κοπεγχάγη με 232 ευρώ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece