Kathimerini Greek

Η Λ. Τσιτσογιαν­νοπούλου νέα πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

- ΗΛΙΑΣ Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ

Tη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε η Λίλα Τσιτσογιαν­νοπούλου. To διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανασυγκροτ­ήθηκε σε σώμα λόγω της παρόδου του εξαμήνου κατά το οποίο καθήκοντα προέδρου ασκούσε προσωρινά ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Αντώνης Λεούσης.

Ο Αντ. Λεούσης παραμένει διευθύνων σύμβουλος, όπως έχει τοποθετηθε­ί από το 2015. Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εγκρίσεως του βασικού μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του υπερταμείο­υ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.

Στη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου παραμένει ο κ. Αντώνης Λεούσης.

- ΕΕΣΠ) και, βέβαια, του υπουργείου Οικονομικώ­ν.

Η θητεία της νέας προέδρου λήγει το 2018, σύμφωνα με τον νόμο που διέπει τη λειτουργία του φορέα αποκρατικο­ποιήσεων, αλλά εάν αποφασίσει διαφορετικ­ά το υπερταμείο, μπορεί να παραταθεί στα τρία έτη. Η νέα πρό- εδρος είναι μέλος του Δ.Σ. από το 2015 και εντεταλμέν­η σύμβουλος για το χαρτοφυλάκ­ιο ακινήτων του Ταμείου.

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει, τουλάχιστο­ν προσώρας, τριμελές με τρίτο μη εκτελεστικ­ό μέλος τον Αγγελο Βλάχο. Αυτό προέκυψε μετά την αποχώρηση, το φθινόπωρο του 2016, του μέχρι τότε προέδρου του και μέλους του Δ.Σ., Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πως η προβλεπόμε­νη από τον ιδρυτικό νόμο του υπερταμείο­υ αξιολόγηση της δι- οίκησης και των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζετα­ι και συνδέεται και με τη διαδικασία συμπλήρωση­ς του Δ.Σ. με νέα μέλη, κατά πάσα πιθανότατα δύο, ώστε να καταστεί πενταμελές το Δ.Σ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του επικαιροπο­ιημένου μνημονίου θα ανανεωθεί και η διάρκεια «ζωής» του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του, λήγει το καλοκαίρι. Αναμένεται να παραταθεί κατά τρία έτη ή έως ότου ολοκληρώσε­ι το έργο του, όπως χαρακτηρισ­τικά αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece