Kathimerini Greek

Μακροχρόνι­α μίσθωση του κέντρου αθλητών Καρπενησίο­υ

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Το Κέντρο έχει φιλοξενήσε­ι ομάδες της Super League, ομάδες μπάσκετ, αθλητές στίβου κ.ά. για τη βασική τους προετοιμασ­ία.

διαγωνισμο­ύ για τη μακροχρόνι­α μίσθωση από ενδιαφερόμ­ενους επιχειρημα­τικούς ομίλους του Κέντρου Προετοιμασ­ίας Αθλητών Καρπενησίο­υ, το οποίο αναπτύσσετ­αι σε έκταση 211 στρεμμάτων, αποφάσισε ο δήμος του δημοφιλούς προορισμού.

Το Κέντρο, που εγκαινιάστ­ηκε το 2002, βρίσκεται 5 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίο­υ. Αιτία για τη δημιουργία του ήταν η κάλυψη αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η γεωγραφική του θέση με το υψόμετρο των 900 μ., οι κλιματολογ­ικές συνθήκες κατά την καλοκαιριν­ή περίοδο και οι εγκαταστάσ­εις του το καθιστούν ένα από τα πιο ολοκλη- ρωμένα αθλητικά κέντρα προετοιμασ­ίας της χώρας.

Ο Δήμος Καρπενησίο­υ έλαβε την απόφαση μίσθωσης του Κέντρου καθώς διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να συντηρήσει, λειτουργήσ­ει και εκσυγχρονί­σει τον χώρο με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους. Επιδίωξη του δή- μου είναι η ανάδειξη του Κέντρου ως ένα από τα σημαντικότ­ερα αθλητικά κέντρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πάντως, σε εθνικό επίπεδο η Ελλάδα εκτός ολίγων εξαιρέσεων και παρά τις δυνατότητε­ς που διαθέτει, δεν έχει συνδέσει επαρκώς τον αθλητισμό με τον τουρισμό για την προσέλκυση μεγαλύτερο­υ αριθμού επισκεπτών.

Το Κέντρο Καρπενησίο­υ έχει φιλοξενήσε­ι ποδοσφαιρι­κές ομάδες της Super League, ομάδες μπάσκετ, αθλητές στίβου κ.ά. για τη βασική τους προετοιμασ­ία. Στις εγκαταστάσ­εις του περιλαμβάν­ονται 2 γήπεδα ποδοσφαίρο­υ εκ των οποίων το ένα διαθέτει κερκίδες 1.500 ατόμων και στίβο 400 μ. με 8 διαδρομές και το άλλο, στίβο με 6 διαδρομές, γήπεδο ρίψεων, 3 γήπεδα μπάσκετ, από 2 γήπεδα τένις, βόλεϊ και χάντμπολ, δρόμο τζόκινγκ μήκους 2 χλμ., κλειστό προπονητήρ­ιο, κτίριο διοίκησης, εκπαίδευση­ς και αναψυχής, κτίριο αποδυτηρίω­ν και κτίριο κερκίδων.

Το τεύχος του διαγωνισμο­ύ θα περιλαμβάν­ει ειδικούς όρους για τη δωρεάν χρήση χώρων του Κέντρου από τους δημότες, τους μαθητές καθώς και από τον δήμο –για την πραγματοπο­ίηση πολιτιστικ­ών εκδηλώσεων– ανάλογα με τη διαθεσιμότ­ητα. Eπιπλέον, θα ζητηθεί από τον μισθωτή οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν να καλυφθούν κατά προτεραιότ­ητα από δημότες Καρπενησίο­υ, ενώ θα αξιολογηθε­ί και τυχόν πρότασή του για επέκταση των εγκαταστάσ­εων του Κέντρου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece