Kathimerini Greek

Εθνικό σχέδιο από τη Ν.Δ.

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση Μητσοτάκη από το βήμα της Κ.Ο.

- Της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙ­ΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

Τη στράτευση των στελεχών της Νέας Δημοκρατία­ς στη δυναμική μετάδοση του εθνικού σχεδίου του κόμματος ζήτησε χθες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Πειραιώς προχωρεί σε αναμόρφωση της στρατηγική­ς της, δεδομένης της εκτίμησης ότι ο εκλογικός ορίζοντας απομακρύνε­ται.

Η κυβέρνηση λέει «ναι σε όλα» προκειμένο­υ να παραμείνει στην εξουσία. Η Ν.Δ. λέει «όχι στον φόβο και στη φτώχεια» (και στο τέταρτο μνημόνιο) και αποδομεί το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί ανάπτυξης – «αφήγημα ψεύδους και αυταπάτης», όπως το χαρακτήρισ­ε από το βήμα της Κοινοβουλε­υτικής του Ομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσω εφ’ όλης της ύλης επίθεσης στην κυβέρνηση και εκτενούς αναφοράς στο «πολιτικό δίδαγμα» της νίκης Μακρόν, ο κ. Μητσοτάκης αντέταξε το δικό του θετικό αφήγημα, περιγράφον­τας την προτεραιότ­ητα της στρατηγική­ς της Ν.Δ. να διαδώσει το δικό της πρόγραμμα.

Το ζητούμενο, εξάλλου, όπως επανέλαβε ενώπιον των βουλευτών του ο πρόεδρος της Ν.Δ., δεν είναι η εφαρμογή του μνημονίου «με το ζόρι». Είναι ότι η χώρα πρέπει να περάσει σε μια νέα εποχή. Και αυτό, «δεν μπορεί να το πετύχει ο κ. Τσίπρας. Είναι πια το παρελθόν, όποια μετάλλαξη και αν επιχειρήσε­ι», υπογράμμισ­ε, περιγράφον­τας την προσαρμογή της στρατηγική­ς της Ν.Δ. στις νέες συνθήκες που διαμορφώνο­νται και είναι, πέραν της σκληρής αντιπολίτε­υσης, η διαφορά των δικών της προτάσεων: «Οι πολίτες δεν θέλουν μόνο κριτική, αλλά ιδέες και προτάσεις. Διψούν για ένα θετικό όραμα. Και ψάχνουν την αλήθεια και την ειλικρίνει­α. Γι’ αυτό θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του δικού μας εθνικού σχεδίου. Για να δείξουμε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος», σημείωσε. Στη δευτερολογ­ία του, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από όλα τα στελέχη και από την Επιτροπή Προγράμματ­ος να δραστηριοπ­οιηθούν και να συνδράμουν ώστε οι προτάσεις της Ν.Δ. να διαδοθούν στην κοινωνία. Δεδομένου ότι ο εκλογικός ορίζοντας απομακρύνε­ται, όπως το έθεσε, η Πειραιώς προχωρά σε μια «ήπια μετατόπιση» από το αίτημα για εκλογές –στο οποίο, πάντως, όπως σημείωσε, οφείλεται η δημοσκοπικ­ή υπεροχή της Ν.Δ.– και δίνει προτεραιότ­ητα στην παρουσίαση του προγράμματ­ός της.

Λίγο νωρίτερα στην εισαγωγική του τοποθέτηση δήλωσε αποφασισμέ­νος να επικοινωνή­σει στον ελληνικό λαό το δικό του σχέδιο ώστε «να καταλάβουν όλοι πόσο διαφορετικ­οί είμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ του ψέματος, της αναξιοπιστ­ίας, της ανικανότητ­ας και της αποτυχίας». Τυχαία δεν ήταν ούτε η επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. να αρχίσει την παρέμβασή του με αναφορά στη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία που, όπως είπε, σηματοδότη­σε, μεταξύ άλλων, και την απόφαση της γαλλικής κοινωνίας να ανταμείψει την ειλικρίνει­α. Αυτό προκειμένο­υ να αναδείξει την ειρωνεία, την ώρα που οι πολίτες ανά την Ευρώπη απορρίπτου­ν τους λαϊκιστές, «η Ελλάδα να παραμένει φυλακισμέν­η στα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα». Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την οριακή κατάσταση της χώρας, «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» και επανέλαβε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης, κάτι που μόνο η Ν.Δ., «μια πραγματικά πατριωτική φιλοευρωπα­ϊκή δύναμη, μπορεί να εγγυηθεί».

Οπως ήταν αναμενόμεν­ο, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το τέταρτο μνημόνιο. Ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ότι λέει «ναι σε όλα» και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, συνομολογώ­ντας σε σκληρά μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματ­ος, προκειμένο­υ να παραμείνει στην εξουσία. Επίθεση εξαπέλυσε και για τα «ψευτοαντίμ­ετρα», αλλά και για το κυβερνητικ­ό αφήγημα περί ανάπτυξης, απευθύνοντ­ας μήνυμα ότι «όσοι φαντασιώνο­νται ότι ο κ. Τσί- πρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπού­ν ξαφνικά σε μια ρεαλιστική, μεταρρυθμι­στική δύναμη, να θυμούνται ότι “σταχτοπούτ­ες” υπάρχουν μόνο στα παραμύθια».

Δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα

«Υποσχέθηκα­ν ότι θα τελειώσουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκ­αν πιο παλιοί και διεφθαρμέν­οι» σημείωσε ακόμη, κάνοντας λόγο για συκοφάντησ­η πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, την ώρα που στελέχη της «ταξιδεύουν με λίαρ τζετ αμφιβόλου ταυτότητας προσώπων» και «χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρι­α με τροπολογίε­ς για να στηθούν νέα τζάκια». Ολα αυτά, κατέληξε, «είναι εικόνα απόλυτου αμοραλισμο­ύ», ενώ διεμήνυσε ότι η Ελλάδα «δεν θα γίνει χώρα του Μαδούρο, όσο κι αν ο Τσίπρας αποφεύγει να καταδικάσε­ι ό,τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης ζήτησε την ανάδειξη του εθνικού του σχεδίου, καθώς ο εκλογικός ορίζοντας απομακρύνε­ται.

 ??  ?? «Η Ελλάδα παραμένει φυλακισμέν­η στα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της Κοινοβουλε­υτικής του Ομάδας.
«Η Ελλάδα παραμένει φυλακισμέν­η στα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της Κοινοβουλε­υτικής του Ομάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece