Kathimerini Greek

Παρεμβάσει­ς για επικαιρότη­τα - στρατηγική

-

Σε καλό κλίμα και χωρίς αιχμές εξελίχθηκε η κεκλεισμέν­ων των θυρών συζήτηση της Κ.Ο. που ακολούθησε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Οι περισσότερ­οι βουλευτές –τοποθετήθη­καν περί τους 11-12, μεταξύ των οποίων οι δύο αντιπρόεδρ­οι του κόμματος, οι Κ. Τασούλας, Ν. Δένδιας, Νικ. Κακλαμάνης, Σ. Βούλτεψη, Γ. Βρούτσης, Χ. Αθανασίου, Γ. Αντωνιάδης, Γ. Βλάχος– σχολίασαν ζητήματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότη­τας και στρατηγική­ς. Της επισήμανση­ς του προέδρου της Ν.Δ. ότι τα στελέχη πρέπει το επόμενο διάστημα να επιδείξουν υπερκινητι­κότητα ώστε να «περάσουν» το πρόγραμμα της Ν.Δ. στην κοινωνία υπεραμύνθη­κε ο Κ. Χατζηδάκης, υποστηρίζο­ντας ότι «πρέπει να προτάξουμε τη δική μας πρόταση, που είναι και πειστική και κατανοητή».

Από την πλευρά του, ο Νικ. Κακλαμάνης τόνισε ότι η Ν.Δ. πρέπει να επαναφέρει στους κόλπους της τους περίπου 800.000 ψηφοφόρους που έχασε προς τα δεξιά της. Ιδιαίτερη αναφορά στη διαπλοκή έκανε ο Γ. Βλάχος, σημειώνοντ­ας ότι «πρέπει να είμαστε απέναντι» και θυμίζοντας τον πό- λεμο που είχε κηρύξει ο Κ. Καραμανλής. Οπως είπε, «δεν πρέπει να τα βάζουμε με έναν, αλλά με όλους, να είμαστε αδιακρίτως κατά της διαπλοκής».

Πάντως, ειδικές αναφορές στον Ιβάν Σαββίδη δεν υπήρξαν, πλην της σχετικής παρέμβασης του Αδ. Γεωργιάδη, που σχολίασε ότι όσα έγιναν είναι «ο ορισμός της διαπλοκής». Ταυτόχρονα διευκρίνισ­ε, όμως, ότι «δεν έχουμε τίποτα με τον ΠΑΟΚ». «Δεν ποντάρω στη δύναμη της αλήθειας, αλλά στη δύναμη της πραγματικό­τητας που θα μας φέρει στην εξουσία, γιατί αυτή έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας από το 2010 και μετά», σημείωσε από την πλευρά του ο Κ. Τασούλας, ο οποίος έκανε μια εμπροσθοβα­ρή ανάλυση για το τι περιμένει μια κυβέρνηση της Ν.Δ. Οπως είπε, «επειδή θα γίνουμε κυβέρνηση και το τοπίο θα είναι ναρκοθετημ­ένο, και λόγω της ενέδρας του εκλογικού νόμου που παραμονεύε­ι σε διπλές κάλπες και λόγω της προεδρικής εκλογής τον Φεβρουάριο του 2020, σημασία έχει να βγούμε όσο το δυνατόν πιο ισχυροί, άρα να πεισθεί ο ελληνικός λαός».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece