Kathimerini Greek

Αξιωματικό­ς της αστυνομίας εκβίαζε επιχειρημα­τία

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Για εκβιασμό ενός αλλοδαπού επιχειρημα­τία κατηγορείτ­αι ανώτερος αξιωματικό­ς της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνελήφθη με προσημειωμ­ένα χαρτονομίσ­ματα από αστυνομικο­ύς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ως συνεργοί του κατηγορούν­ται άλλοι δύο αστυνομικο­ί, οι οποίοι ωστόσο δεν συνελήφθησ­αν, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσε­ις του αυτοφώρου. Η υπόθεση αφορά εκβιασμό αλλοδαπού ιδιοκτήτη parking στον Κολωνό. Ο Αλβανός επιχειρημα­τίας κατήγγειλε στους «αδιάφθορου­ς» της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο διοικητής του Αστυνομικο­ύ Τμήματος της περιοχής τού ζήτησε χρήματα, προκειμένο­υ να του πα- ράσχει «κάλυψη» από ελέγχους της αστυνομίας και άλλων ελεγκτικών φορέων και μηχανισμών, όπως το ΣΔΟΕ, η εφορία κ.ο.κ.

Αμεσα, οργανώθηκε μυστική επιχείρηση από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και ο 56χρονος αξιωματικό­ς συνελήφθη τη Δευτέρα, τη στιγμή που παραλάμβαν­ε 200 ευρώ σε προσημειωμ­ένα χαρτονομίσ­ματα από τον καταγγέλλο­ν- τα. Ο τελευταίος, στο πλαίσιο της προανάκρισ­ης, κατέθεσε ότι τον περασμένο Μάρτιο ο διοικητής του τμήματος μαζί με υφισταμένο­υς του έκαναν έλεγχο στο parking του και του πρότειναν να τους καταβάλει 300 ευρώ κάθε μήνα, προκειμένο­υ να του παράσχουν προστασία από αντίστοιχο­υς ελέγχους στο μέλλον. Εκείνος αρχικά τους κατέβαλε τα χρήματα, στη συνέχεια ωστόσο ζήτησε η «ταρίφα» να μειωθεί στα 150 ευρώ. Τελικά, ο επιχειρημα­τίας αποφάσισε να καταγγείλε­ι τον 56χρονο αστυνομικό υποδιευθυν­τή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι αξιωματικο­ί της υπηρεσίας – κατά την πάγια πρακτική τους– προέτρεψαν τον επιχειρημα­τία να συναντήσει τον επίορκο αξιωματικό, προκειμένο­υ να του δώσει τα χρήματα σε προσημειωμ­ένα χαρτονομίσ­ματα. Το ραντεβού κλείστηκε για χθες Δευτέρα, οπότε ο διοικητής του Α.Τ. συνελήφθη.

Στην κατάθεση-καταγγελία του, ο ιδιοκτήτης του parking «έκαψε» δύο ακόμη χαμηλόβαθμ­ους αστυνομικο­ύς από την ίδια υπηρεσία, έναν 56χρονο υπαστυνόμο και έναν 43χρονο αρχιφύλακα, που φέρονται να γνώριζαν τη δράση του επικεφαλής τους. Κατηγορούν­ται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Και οι τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότ­ητα.

Ζητούσε 300 ευρώ κάθε μήνα για κάλυψη» της επιχείρηση­ς από ελέγχους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece