Kathimerini Greek

Διαγωνισμό­ς «Νησίδες Ποιότητας» για ένατη χρονιά

-

Προκηρύσσε­ται για ένατη φορά ο πανελλήνιο­ς διαγωνισμό­ς «Νησίδες Ποιότητας», που διενεργεί η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία. Οι διοργανωτέ­ς προσκαλούν μη κυβερνητικ­ές οργανώσεις ( ΜΚΟ) και εθελοντικέ­ς ομάδες συλλογικής δράσης πολιτών με δράση στους τομείς αλληλεγγύη­ς, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικ­ού ή κοινωνικού περιβάλλον­τος, στην προώθηση της ισότητας φύλων και ευκαιριών, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 9 Ιουνίου 2017 είτε ηλεκτρονικ­ά (kinpol@otenet.gr) είτε ταχυδρομικ­ά (Σίνα 38, 106 72 Αθήνα). Απαραίτητε­ς προϋποθέσε­ις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό «Νησίδες Ποιότητας 2017» είναι η εν λόγω δραστηριότ­ητα να είναι συλλογική, να έχει ποιότητα και διάρκεια, να μην είναι κρατική ούτε κερδοσκοπι­κή, να είναι καινοτόμος αλλά όχι ευρέως γνωστή. Υπενθυμίζε­ται ότι η επίδοση των βραβείων γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς. Παλαιότερο­ι νικητές είναι το «Μπορούμε», οι Φαρμακοποι­οί του Κόσμου, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ο Σύλλογος Αμυμώνη κ.ά.

Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία λειτουργεί εδώ και 30 σχεδόν χρόνια ως μη κερδοσκοπι­κός οργανισμός, όπου συνυπήρξαν αρμονικά προσωπικότ­ητες διαφορετικ­ών πολιτικών πεποιθήσεω­ν που μοιράζοντα­ν, ωστόσο, ένα κοινό όραμα: την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και την ταυτόχρονη δραστηριοπ­οίηση της κοινωνίας των πολιτών. Ενδεικτικά, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Μιχάλης Ράπτης (γνωστός ως Πάμπλο), ηγετική φυσιογνωμί­α του τροτσκιστι­κού κινήματος στην Ελλάδα, συστρατεύθ­ηκαν με τον Θεόδωρο Παπαλεξόπο­υλο, επί σειρά ετών πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά και τον Στέφανο Ματθία, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η Κίνηση Πολιτών είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ΜΚΟ που αποσκοπεί σε θεσμικές αλλαγές.

Η διαδικασία αξιολόγηση­ς των προτάσεων θα διενεργηθε­ί από την Ελλανόδικη Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Παναγιώτης Πικραμμένο­ς, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς ε.τ., πρ. πρωθυπουργ­ός, αντιπρόεδρ­ος Κίνησης Πολιτών. Μέλη της επιτροπής είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης (ολυμπιονίκ­ης), ο Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος (πρέσβης ε.τ. και πρόεδρος Κίνησης Πολιτών), ο Τάκης Θεοδωρόπου­λος (συγγραφέας- δημοσιογρά­φος), η Λήδα Κοντογιάνν­η (γεν. διευθύντρι­α Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνη­σης), ο Κωνσταντίν­ος Μαρκουλάκη­ς (σκηνοθέτης-ηθοποιός), η Ευανθία Ρεμπούτσικ­α (συνθέτις), η Μελίνα Ταπραντζή (πρόεδρος ΜΚΟ Wise Greece).

Υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής έως τις 9 Ιουνίου, ηλεκτρονικ­ά ή ταχυδρομικ­ά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece