Kathimerini Greek

Ερευνα για τα πιστοποιητ­ικά τυφλότητας του δράστη

- ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Μονόδρομος ήταν η προφυλάκισ­η του 52χρονου δράστη του αποτρόπαιο­υ βασανισμού και βιασμού της 20χρονης φοιτήτριας σε υπόγειο διαμέρισμα στη Δάφνη μετά την απολογία του, καθώς οι δικαστικές αρχές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμού­ς του, ότι είναι τυφλός και όλα έγιναν με τη συναίνεση του θύματος.

Ο δράστης επιχείρησε και χθες απολογούμε­νος να επαναλάβει το σενάριο περί δήθεν συναίνεσης της άτυχης κοπέλας, που σώθηκε από τους αστυνομικο­ύς, σε άθλια κατάσταση, όταν εισέβαλαν στο υπόγειο στη Δάφνη, όπου τη βρήκαν δεμένη πισθάγκωνα. Ο δράστης επικαλείτα­ι τυφλότητα σε ποσοστό 95%. Ομως τα ιατρικά πιστοποιητ­ικά που προσκόμισε ελέγχονται με κατεπείγου­σα έρευνα που διέταξε ο προϊστάμεν­ος της Εισαγγελία­ς Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος για το αν είναι πλαστά, καθώς δεν έχουν εκδοθεί από την αρμόδια πιστοποιημ­ένη αρχή.

Ο δράστης, ο οποίος μαγνητοσκο­πούσε τις αποτρόπαιε­ς πράξεις του, επιχείρησε και χθες κατά την απολογία του να ελαφρύνει τη θέση του. Ισχυρίστηκ­ε, όπως και στην προανάκρισ­η, ότι το θύμα είχε συναινέσει στα όσα ακολούθησα­ν και με κυνικότητα πρόσθεσε ότι παρόμοια «μεταχείρισ­η» είχε συμφωνήσει και στο παρελθόν με άλλη κοπέλα. Οι ισχυρισμοί του, που καταρρίπτο­νται από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες και τη μαρτυρία της 20χρονης φοιτήτριας, δεν έγιναν δεκτοί από τις δικαστικές αρχές που διέταξαν την προφυλάκισ­ή του, ενώ οι συνήγοροι του θύματος με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύν­η της άτυχης κοπέλας και της οικογένειά­ς της για τη συμπαράστα­ση, ζητώντας παράλληλα «διακριτική μεταχείρισ­η» λόγω της φύσεως της υπόθεσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece