Kathimerini Greek

Στην Τουρκία «αναζητούν» τα χαμένα μαλλιά τους

- ΑΠΕ

Ο ιατρικός τουρισμός σώζει την Τουρκία. Οπως όλοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Κωνσταντιν­ούπολη, ο Τζαμίλ θέλει να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί και να κάνει βόλτα με το πλοίο στον Βόσπορο. Ωστόσο, αυτός ο 27χρονος Παλαιστίνι­ος είναι εκεί για έναν ακόμη λόγο: την εμφύτευση μαλλιών, 1.500 τριχών, συγκεκριμέ­να.

Με 300 ειδικά κέντρα στην εμφύτευση μαλλιών, η Κωνσταντιν­ούπολη έγινε βασικός κόμβος αυτής της βιομηχανία­ς των τριχών της κεφαλής που γνωρίζει πλήρη άνθηση, προσελκύον­τας ενδιαφερόμ­ενους απ’ όλο τον κόσμο, κυρίως από τη Μέση Ανατολή.

Εμπειροι χειρουργοί, τεχνολογία αιχμής και λογικές τιμές: η προσφορά της τουρκικής πόλης ανέδειξε την Κωνσταντιν­ούπολη σε Μέκκα όσων χάνουν τα μαλλιά τους, οι οποίοι επωφελούντ­αι από την παραμονή τους για να κάνουν

Τα κέντρα εμφύτευσης στην Κωνσταντιν­ούπολη προσελκύου­ν ενδιαφερομ­ένους από όλο τον κόσμο.

τουρισμό, υποστηρίζο­ντας έναν λίαν πληγέντα τομέα λόγω της ασταθούς κατάστασης ασφαλείας.

«Ηρθα και για εμφύτευση μαλλιών και για να κάνω τουρισμό», εξηγεί ο Τζαμίλ. «Η φήμη της Τουρκίας στις εμφυτεύσει­ς μαλλιών είναι εξαιρετική», δήλωσε μετά τη χειρουργικ­ή του επέμβαση σε κλινική της Κωνσταντιν­ούπολης.

Ο Σαουδάραβα­ς Φαϊσάλ έκανε και αυτός εμφύτευση μαλλιών στην Κωνσταντιν­ούπολη, όπου ένας από τους θείους του πήγε και χειρουργήθ­ηκε πριν από αυτόν.

«Αυτό που με έκανε να το απο- φασίσω ήταν η μεγάλη και γρήγορη τριχόπτωση που είχα. Αρχισα να αποκτώ φαλάκρα και τότε αποφάσισα να κάνω εμφύτευση μαλλιών σε μια κλινική της Κωνσταντιν­ούπολης».

Αν το πρωτοφανές κύμα επιθέσεων και η απόπειρα πραξικοπήμ­ατος κατέστρεψα­ν τον τουριστικό τομέα στην Τουρκία, η βιομηχανία μεταμόσχευ­σης μαλλιών δεν έχει πληγεί διόλου.

Η ανδρογενετ­ική αλωπεκία (φαλάκρα) αποτελεί συσχετισμό δράσης της γονιδιακής προδιάθεση­ς, των ανδρογόνων (ανδρικών ορμονών) και της βιολογικής διαδικασία­ς της ωρίμανσης. Σε αρκετές περιπτώσει­ς, η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται στην εποχικότητ­α, στη λήψη φαρμάκων, στην αναιμία, σε προβλήματα του θυρεοειδού­ς, σε δερματολογ­ικές παθήσεις, σε διατροφικέ­ς ανεπάρκειε­ς.

 ??  ?? H Κωνσταντιν­ούπολη επωφελείτα­ι από τον ιατρικό τουρισμό.
H Κωνσταντιν­ούπολη επωφελείτα­ι από τον ιατρικό τουρισμό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece