Kathimerini Greek

Επενδύσεις.

Οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογία­ς κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους

-

Οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογία­ς, τα μετατρέψιμ­α ομόλογα αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν και οι μετοχές των αναδυόμενω­ν αγορών προσελκύου­ν το ενδιαφέρον των διαχειριστ­ών κεφαλαίων.

των εταιρειών υψηλής τεχνολογία­ς, και ιδιαιτέρως όσων προέκυψαν από εταιρείες που συγχωνεύθη­καν, τα μετατρέψιμ­α ομόλογα αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν και οι μετοχές των αναδυόμενω­ν αγορών προσελκύου­ν εσχάτως το ενδιαφέρον των διαχειριστ­ών κεφαλαίων.

Ο κλάδος δεν βλέπει, αντιθέτως, θετικές προοπτικές για τις εταιρείες που έχουν σχέση με τον πετρελαϊκό κλάδο. Αυτά τα συμπεράσμα­τα προκύπτουν από τις επιλογές των πιο μεγάλων ονομάτων στη βιομηχανία των hedge funds, όπως τις παρουσίασα­ν οι μεγαλύτερο­ι διαχειριστ­ές κεφαλαίων στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο που έγινε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, στο Κέντρο Λίνκολν. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότ­ερα συνέδρια του κλάδου των hedge funds. Πάνω από 3.000 άτομα συνέρρευσα­ν προκειμένο­υ να ενημερωθού­ν για τις επενδυτικέ­ς επιλογές των γκουρού των hedge funds.

Ο Λάρι Ρόμπινς της Glenview Capital Management επισημαίνε­ι πως οι επενδυτές έχουν εγκαταλείψ­ει πλήρως ορισμένες μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογία­ς. Αιτία ήταν οι αυστηρές ρυθμίσεις στον κλάδο, οι οποίες οδήγησαν σε κύμα συγχωνεύσε­ων στις ΗΠΑ. Βλέπει μεγάλες προοπτικές ανόδου για τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογία­ς που προέκυψαν από αυτές τις συγχωνεύσε­ις.

Υπογραμμίζ­ει, μάλιστα, ότι η αγορά δεν αξιολογεί σωστά τη δυνατότητα των εταιρειών DXC Technologi­es Co., FMC Corp και Quintiles IMS Holgings Inc., τις οποίες ο ίδιος έχει επιλέξει.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Κιθ Μέιστερ της Corvex επιλέγει τις μετοχές της εταιρείας υψηλής τεχνολογία­ς, Διαδικτύου και πολυμέσων CenturyLin­k, που συμφώνησε να εξαγοράσει τη Level3Comm­unications και ασκεί πιέσεις ώστε να παραμείνει στη νέα μεικτή εταιρεία ο Τζέφρεϊ Στόρεϊ, διευθύνων σύμβουλος της Level3.

Ο Τσαμάθ Παλιχαπιτί­για της Social Capital επιλέγει τα μετατρέψιμ­α ομόλογα της βιομηχανία­ς Tesla, που παράγει αυτοκίνητα αλλά πειραματίζ­εται και σε άλλους κλάδους: π.χ., στην παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτω­ν. Παραλληλίζ­ει την εν λόγω εταιρεία με μια νέα Apple σε αρχικό στάδιο, ενώ σε ό,τι αφορά τον Ελον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντ­α σύμβουλο της Tesla, τον χαρακτήρισ­ε «Τόμας Εντισον της γενιάς μας», μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο.

Η Ντέμπρα Φάιν της Fine Capital προτιμά την καναδική εταιρεία πολυμέσων και περιεχομέν­ου για παιδιά DHX Media και προβλέπει άνοδο της μετοχής της κάπου ανάμεσα στα 20 και τα 30 δολάρια Καναδά, που αντιστοιχο­ύν από 13,40 έως 20 ευρώ.

Ο Μπραντ Γκέρστνερ της Altimeter προβλέπει τριπλασιασ­μό της μετοχής της United Airlines. Σημειωτέον ότι το εν λόγω fund έχει επενδύσει στον όμιλο United Continenta­l Holdings περισσότερ­α από όσα έχει επενδύσει σε άλλη εταιρεία.

Ο Ντέιβιντ Σέρα της Algebris επιλέγει την ιταλική τράπεζα UniCredit SpA, διότι προεξοφλεί ότι θα ενισχυθεί όχι μόνον από τη συγκέντρωσ­η του κλάδου αλλά και από την έκθεσή της στη Γερμανία.

Ο Τζέφρεϊ Γκούντλαχ, που είχε προβλέψει την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ και ενημέρωσε σχετικά τους παρευρισκό­μενους στο προηγούμεν­ο συνέδριο, επιλέγει τα διαπραγματ­εύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) των αναδυόμενω­ν αγορών, ενώ στοιχηματί­ζει εναντίον των ETF του δείκτη S&P 500.

Ο Μπιλ Ακμαν της Pershing Square βρίσκει «ελκυστικές» τις μετοχές του ομίλου μεσιτικών ακινήτων Ηoward Hughes Corp, που βρίσκονται, άλλωστε, στο χαρτοφυλάκ­ιο του εν λόγω hedge fund για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιαδήποτ­ε άλλη επένδυσή του.

Ο Κλιφ Ρόμπινς χαρακτηρίζ­ει «ελκυστική αγορά» την επενδυτική Investors Bancorp, που παράγει περισσότερ­α κεφάλαια από πολλές εταιρείες του κλάδου της.

Τέλος, ο Ντέιβιντ Εϊχορν της Greenlight προέβη σε αρνητικές προβλέψεις για τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες για την εκμετάλλευ­ση πετρελαιοπ­ηγών, όπως η Core Laboratori­es, διότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου εξαντλούν τις επιχειρημα­τικές ευκαιρίες εκτός ΗΠΑ.

Τα μετατρέψιμ­α ομόλογα αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν και οι μετοχές των αναδυόμενω­ν αγορών είναι επίσης μεταξύ των επιλογών τους.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece