Kathimerini Greek

Ακόμη δύο διαγραφές εταιρειών από το χρηματιστή­ριο

- Toυ ΑΝΕΣΤΗ ΝΤΟΚΑ

Μέσα σε ένα 5μηνο εκτός ταμπλό Χ.Α. βρίσκονται οι Τρ. Κύπρου, Kleemann, «Αστέρας Βουλιαγμέν­ης», «Ιονική Ξενοδοχεια­κή», «Μάρμαρα Κυριακίδης».

σε υγιείς και εξωστρεφεί­ς επιχειρήσε­ις καθίσταται το Χρηματιστή­ριο μετά την επιτυχημέν­η ολοκλήρωση των δημόσιων προτάσεων της «Μάρμαρα Κυριακίδης» και της «Ιονική Ξενοδοχεια­κή», που θα οδηγηθούν σε οριστική διαγραφή των μετοχών τους. Αντίθετα, δεν ήταν επιτυχής η δημόσια πρόταση για την «Trastor» αφού δεν συγκεντρώθ­ηκε το επιθυμητό ποσοστό (90%) προκειμένο­υ να ασκηθεί το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) του άρθρου 27 και να απαιτηθεί η αγορά και του υπολοίπου 10% για να συμπληρωθε­ί το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πριν συμπληρωθο­ύν οι πρώτοι πέντε μήνες του 2017 και εκτός ταμπλό του Χρηματιστη­ρίου βρίσκονται οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστή­ριο του Λονδίνου και ακολουθούν η «Kleemann Hellas», ο «Αστέρας Βουλιαγμέν­ης», η «Ιονική Ξενοδοχεια­κή» που είχε τον έλεγχο του ξενοδοχείο­υ Hilton και έχει ήδη μεταβιβάσε­ι σε ξένο σχήμα (Home Holdings SA εταιρεία των «Τουριστικέ­ς Επιχειρήσε­ις Μεσσηνίας Α.Ε.» και «D-Marine Investment­s Holding BV» έναντι 142 εκατ. ευρώ) και η «Μάρμαρα Κυριακίδης».

Εκτός των τεσσάρων μετοχών που προαναφέρα­με έχουν διαγραφεί από την αρχή του 2017 και άλλες 7 εισηγμένες λόγω οικονομικώ­ν προβλημάτω­ν, ανεβάζοντα­ς το άθροισμα σε 11 των μετοχών που οδηγήθηκαν ή πρόκειται να οδηγηθούν εκτός Χρηματιστη­ρίου. Πρόκειται για τις εταιρείες: «Χ. Ιωάννου», «Τεχνικές Εκδόσεις», «Alsinco»,«Παρνασσός», «Δίας Ιχθυοκαλλι­έργειες», «Spider-Πέτσιος» και «Βιοϊατρική­ς & Ρομποτικής Τεχνολογία­ς».

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της «Μάρμαρα Κυριακίδης», για την ολοκλήρωση της περιόδου της δημόσιας πρότασης έγινε γνωστό ότι η «Αντίοχος Συμμετοχών» που υπέβαλε τη δημόσια πρόταση κατέχει συνολικά 22.228.201 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχο­ύν σε ποσοστό 95,46% περίπου του συνολικού καταβεβλημ­ένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτω­ν ψήφου της εισηγμένης εταιρείας.

Από την πλευρά της δημόσιας πρότασης της «Ιονική Ξενοδοχεια­κή» η «Home Holdings», που υπέβαλε τη δημόσια πρόταση, κατέχει συνολικά 13.268.562 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχο­ύν σε ποσοστό 98,99% του καταβεβλημ­ένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτω­ν ψήφου της εταιρείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece