Kathimerini Greek

Ακρως επιβαρυντι­κές οι εκθέσεις για Βόλο

- Θ. ΜΠΛΟΥΝΑΣ

το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ασκηθεί από τους ποδοσφαιρι­κούς εισαγγελεί­ς της ΕΠΟ πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Επιβαρυντι­κές είναι οι εκθέσεις τόσο του παρατηρητή αγώνα, Ν. Βακάλη, όσο και της αστυνομίας. Με βάση αυτά που αναφέροντα­ι οι δύο ομάδες κινδυνεύου­ν να αντιμετωπί­σουν κατηγορίες για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες, ενώ ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να κατηγορηθε­ί και για εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικο­ύ χώρου. Μεταξύ άλλων, ο παρατηρητή­ς του αγώνα αναφέρει για τα επεισόδια στην πεζογέφυρα και προσθέτει: «Παρατήρησα επίσης τους οπαδούς να αλληλοχτυπ­ιούνται μεταξύ τους με κομμάτια σιδηροσωλή­νων (…). Στις 20.27 παρατήρησα στις θέσεις κάτω από τα VIP εισχώρηση οπαδών του ΠΑΟΚ που προσπάθησα­ν να επιτεθούν στη συνεχόμενη κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ. (…) Στις 20.44 είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διαφόρων αντικειμέν­ων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτια από σπασμένα είδη υγιεινής, δηλαδή κομμάτια πορσελάνης. Κατά την περιήγησή μου περιμετρικ­ά του γηπέδου, παρατήρησα και σπασμένη πόρτα μεταξύ των θυρών 101 - 102, όπου υπήρχαν φίλαθλοι της ΑΕΚ, χωρίς όμως να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο».

Η αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου, από τα οποία τραυματίστ­ηκαν τρεις αστυνομικο­ί και 13 φίλαθλοι. Συνελήφθησ­αν πέντε άτομα, έγιναν 21 προσαγωγές και σχηματίστη­καν δικογραφίε­ς για τέσσερα άτομα.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέα­ς Βόλου, Ι ωάννα Καντά, διέταξε κατεπείγου­σα προκαταρκτ­ική εξέταση για τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλι­κό.

• Τη δικογραφία που αφορά στον αγώνα Ολυμπιακός – Πλατανιάς και φέρεται να έχει περατωθεί όσον αφορά το στάδιο της προκαταρκτ­ικής έρευνας θα ζητήσουν οι ποδοσφαιρι­κοί εισαγγελεί­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece