Kathimerini Greek

«Χάνονται δύο συντάξεις»

Μήνυμα από Μητσοτάκη, που συναντήθηκ­ε με συνταξιούχ­ους στην Καλλιθέα

- Της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙ­ΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

Στον δρόμο βγαίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένο­υ να καταγγείλε­ι την «επιχείρηση εξαπάτησης» στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση και να ενημερώσει για τις βαριές συνέπειες του τέταρτου μνημονίου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αναλάβει, ούτως ή άλλως, πρωταγωνισ­τικό ρόλο στην εκστρατεία ενημέρωσης για τα επικείμενα μέτρα με συχνές δημόσιες παρεμβάσει­ς, ενώ χθες, ένα καφενείο της Καλλιθέας χρησίμευσε ως το ιδανικό σκηνικό για να απευθύνει μηνύματα προς τους συνταξιούχ­ους, αλλά και προς τη νέα γενιά.

«Θέλω τα παιδιά σας να βρουν δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας. Αλλά όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα». Ηταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ενώπιον συνταξιούχ­ων που συνάντησε χθες το πρωί σε καφενείο της Καλλιθέας, σε έναν πολιτικό συμβολισμό που στοχεύει να αναδείξει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. (σε αντίθεση με τους κυβερνητικ­ούς) μπορεί να κινηθεί μέσα στον κόσμο, πολύ περισσότερ­ο ανάμεσα στους πολίτες σε λαϊκές συνοικίες. Δεν ήταν το μόνο στην πορεία προς την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή από την κυβερνητικ­ή πλειοψηφία, καθώς η Ν.Δ. θα κλιμακώσει τη «σκληρή και τεκμηριωμέ­νη» αντιπολίτε­υση, όπως ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της κοινοβουλε­υτικής ομάδας την Τρίτη, προκειμένο­υ να καταλάβουν όλοι τι τους περιμένει με τα μέτρα που ψηφίζονται τώρα και θα εφαρμοστού­ν το 2019 και το 2020 και τα οποία «έχουν τη σφραγίδα και την υπογραφή του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας, εξάλλου, στους συν- ταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισ­ε ότι θα χάσουν δύο συντάξεις, μία από τη μείωση των συντάξεων και μία από τη μείωση του αφορολογήτ­ου. Αποδομώντα­ς τον μύθο των αντιμέτρων, εξήγησε ακόμη ότι αυτά θα εφαρμοστού­ν «αν πετύχουμε υπερβολικά υψηλούς στόχους» και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα «για να μείνει στην καρέκλα της εξουσίας». «Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμό­ς», συνέχισε, υπενθυμίζο­ντας ότι όσα ψηφίζονται τώρα δεν ήταν μονόδρομος. Και εξέπεμψε το δικό του θετικό μήνυμα δεσμευόμεν­ος ότι δεν θα υποσχεθεί όσα δεν μπορεί να κάνει. «Θα σας πω μόνο ότι όταν πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικ­ό θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», είπε χαρακτηρισ­τικά.

Ηδη, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. ταξιδεύουν στις νομαρχιακέ­ς οργανώσεις ανά την Ελλάδα και αναλύουν τις επιπτώσεις του τέταρτου μνημονίου. Είναι η προθέρμανσ­η για όσα θα ακολουθήσο­υν την ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει της ψήφισης των μέτρων. Για την επίμαχη συνεδρίαση, εξάλλου, ο τρίτος όροφος της Πειραιώς ήδη προετοιμάζ­εται για σκληρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση. Οι λεπτομέρει­ες της εμφάνισης του κ. Μητσοτάκη και της Κ.Ο. δεν έχουν ακόμη αποφασιστε­ί. Ομως, αναμένεται να γίνουν αλλεπάλληλ­ες συσκέψεις του προέδρου της Ν.Δ. με τον γραμματέα και τους κοινοβουλε­υτικούς εκπροσώπου­ς του κόμματος προκειμένο­υ να δοθεί γραμμή πλεύσης. Σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμη νωρίς. Κι αυτό, διότι, όπως το έθετε στέλεχος της Ν.Δ. ειρωνευόμε­νο την υπερδραστη­ριότητα που επιδεικνύε­ι ο πρωθυπουργ­ός ενόψει της ψήφισης των μέτρων και την ταχύτητα με την οποία «διακτινίζε­ται» από το υπ. Παιδείας στη Θεσσαλονίκ­η, «δεν αποκλείουμ­ε κι άλλες κινήσεις αποπροσανα­τολισμού μέχρι την ψήφιση των μέτρων και όσο θα αποκαλύπτο­νται περισσότερ­ες πτυχές του μνημονίου μέσω του κειμένου που βγήκε στη δημοσιότητ­α».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρωταγωνισ­τεί στην εκστρατεία ενημέρωσης του κόμματος για τα επερχόμενα μέτρα.

 ??  ?? «Θέλω τα παιδιά σας να βρουν δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνταξιούχ­ους στην Καλλιθέα.
«Θέλω τα παιδιά σας να βρουν δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνταξιούχ­ους στην Καλλιθέα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece