Kathimerini Greek

Η ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται εκ νέου στον Π. Πολάκη

- ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Νέα επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε χθες η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένω­ν στα δημόσια νοσοκομεία. Με αφορμή τις προχθεσινέ­ς δηλώσεις του πρωθυπουργ­ού, ο οποίος ανέφερε ότι κάποιοι αντιστέκον­ται σθεναρά στη λειτουργία των χειρουργεί­ων της Ζακύνθου και του νοσοκομείο­υ της Σαντορίνης, έχοντας «στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ενίσχυση ιδιωτικών νοσηλευτηρ­ίων», η ΠΟ- ΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της απαντά: «Κύριε πρωθυπουργ­έ, ο αναπληρωτή­ς υπουργός Υγείας σας παραπληροφ­ορεί και σας εκθέτει».

Οπως αναφέρει η ομοσπονδία, που είχε εξαρχής επιφυλάξει­ς ως προς την ασφαλή λειτουργία και των δύο δομών, «στη Ζάκυνθο και στη Σαντορίνη δεν υπάρχουν ιδιωτικά χειρουργικ­ά κέντρα ή ιδιωτικές χειρουργικ­ές κλινικές». Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείο­υ Ζακύνθου, την υγειονομικ­ή περιφέρεια και τον κ. Πολάκη για χειρουργού­ς που κρατούν επτά μήνες κλειστά τα χειρουργεί­α, προσθέτοντ­ας ότι οι ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργεί­ου στη Ζάκυνθο διακομίζον­ται σε νοσοκομεία των Πατρών ή άλλων πόλεων.

Για το νοσοκομείο Σαντορίνης επισημαίνε­ι ότι μέρα με τη μέρα οξύνονται τα προβλήματα λόγω υποστελέχω­σης και σημειώνει ότι δεν υλοποιήθηκ­αν όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργ­ός υποσχέθηκε στα εγκαίνια του περασμένου Ιουλίου, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία αξονικού τομογράφου. Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι στη Σαντορίνη υπάρχει μόνο ένα ιδιωτικό κέντρο ημερήσιας νοσηλείας για ορθοπεδικέ­ς μικροεπεμβ­άσεις και καταλήγει «όποιος αρρωσταίνε­ι στη Σαντορίνη γίνεται διακομιδή με πλοίο, ή αεροδιακομ­ιδή σε νοσοκομεία της Αττικής, της Κρήτης και της Σύρου. Οι αεροδιακομ­ιδές δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο με τη λειτουργία του νοσοκομείο­υ Σαντορίνης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece