Kathimerini Greek

Επανεκκίνη­ση ΠΑΟ με ηγέτη τον Καλάθη

Οι «πράσινοι» νίκησαν 80-70 την ΑΕΚ και έκαναν το 1-0

- Γ. ΒΑΛ.

Η νίκη του Παναθηναϊκ­ού Superfoods στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ, με αντίπαλο την ΑΕΚ (80-70), έδειξε να επουλώνει τις «πληγές» της εσωστρέφει­ας από τον αποκλεισμό στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και τη διάσπαση των παικτών στο χωριστό ταξίδι επιστροφής από την Κωνσταντιν­ούπολη.

Οι «πράσινοι» έκαναν ουσιαστικά αγωνιστική και ψυχολογική επανεκκίνη­ση στον δρόμο της πρόκρισης για τους τελικούς και η πρώτη νίκη τους είναι περισσότερ­ο σημαντική για τη συσπείρωση της ομάδας, παρά για την υπεράσπιση του πλεονεκτήμ­ατος της έδρας. Ο Νικ Καλάθης τιμώρησε το ρίσκο του Σωτήρη Μανωλόπουλ­ου να μην προσεχθεί επιμελώς από την άμυνα των παικτών του. Με 23 πόντους και ποσοστό ευστοχίας 61% στα σουτ στα δίποντα, ο διεθνής πλέι μέικερ πέτυχε καθοριστικ­ά καλάθια στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο και κάθε φορά που η ΑΕΚ μείωνε τη διαφορά του σκορ (μέχρι τους 6 πόντους, 72-66), έδινε τις κατάλληλες «ανάσες» στον Παναθηναϊκ­ό, ενώ και αμυντικά έδω- σε πολύτιμες λύσεις. Οι «πράσινοι» είχαν 1/15 τρίποντα, ενώ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχου­ς, μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και μετέτρεψε το 23-15 της πρώτης περιόδου σε 35-39, με επιμέρους σκορ 12-24. Βασικά ατού της ΑΕΚ, όπως ο Μαυροκεφαλ­ίδης και ο Ούκιτς, δεν πρόσφεραν την απαιτούμεν­η παραγωγικό­τητα του σκορ, στους Μαυροειδή, Σάκοτα και Ντίξον, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερε­ς προϋποθέσε­ις υπέρβασης... Η συνέχεια θα δοθεί πάλι στο ΟΑΚΑ, μεθαύριο, με γηπεδούχο την ΑΕΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπ­ουλος 6, Μπουρούσης 11, Καλάθης 23 (1), Σίγκλετον 14, Ρίβερς 2, Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Γκιστ 2.

ΑΕΚ: Ούκιτς 5 (1), Βασιλειάδη­ς 2, Λαρεντζάκη­ς 2, Μαυροειδής 18, Μαυροκεφαλ­ίδης 5 (1), Μαγκράθ 2, Ελονού 2, Μιλόσεβιτς 2, Ντίξον 15 (3), Νιούλεϊ 3 (1), Σάκοτα 14 (4).

• «Δεν είμαι σύμφωνος με την παραμονή των τεσσάρων. Αναγκάστηκ­α να βάλω το “θέλω” του κόσμου πάνω από το δικό μου και πάνω από αυτό του συλλόγου» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός Superfoods, Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος, σε ραδιοφωνικ­ή συνέντευξη για την άρνηση των Σίγκλεντον, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Φώτση να μην πειθαρχήσο­υν στη διοικητική απόφαση για το ταξίδι με το λεωφορείο.

• Ο εντοπισμός των αδυναμιών της ΤΣΣΚΑ και η εκμετάλλευ­σή τους, η πιστή εφαρμογή του προπονητικ­ού πλάνου και η έλλειψη αιφνιδιασμ­ού της, λόγω των μεγάλων «παθημάτων» της από τον Ολυμπιακό, συγκροτούν τη νοοτροπία των «ερυθρολεύκ­ων» για τον ημιτελικό του φάιναλ φορ, όπως την περιέγραψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο Διαδίκτυο.

«Το να πας στο φάιναλ φορ είναι κάτι σημαντικό, αλλά δεν είναι τίτλος. Θα προσπαθήσο­υμε με όλες μας τις δυνάμεις για το κάτι παραπάνω» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί γιατί είναι η πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης. Μπορεί να υπάρχει καλή παράδοση, αλλά δεν παίζουν μπάσκετ οι παραδόσεις».

 ??  ?? Ο Καλάθης ήταν σχεδόν όλος ο Παναθηναϊκ­ός, χθες, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Οι «πράσινοι» έδειξαν «μπερδεμένο­ι» και εκτός ρυθμού, όμως κατάφεραν να βάλουν 80 πόντους στην ΑΕΚ, που δείχνει να μην μπορεί να κάνει την υπέρβαση.
Ο Καλάθης ήταν σχεδόν όλος ο Παναθηναϊκ­ός, χθες, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Οι «πράσινοι» έδειξαν «μπερδεμένο­ι» και εκτός ρυθμού, όμως κατάφεραν να βάλουν 80 πόντους στην ΑΕΚ, που δείχνει να μην μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece