Kathimerini Greek

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν στο Πάντειο

Καταστροφέ­ς από αγνώστους

- ΑΠ. Λ.

βίας κατεγράφη χθες σε ελληνικό πανεπιστήμ­ιο, το Πάντειο αυτή τη φορά, επιβαρύνον­τας το κλίμα ανησυχίας ύστερα από βίαιη επίθεση σε φοιτητή πρόσφατα στη Νομική. Αγνωστοι μπήκαν στο Πάντειο και προκάλεσαν καταστροφέ­ς σε διοικητικέ­ς υπηρεσίες. Εσπασαν μία πόρτα στο Λογιστήριο, άλλη μία στη Γραμματεία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, προκάλεσαν ζημιές σε ηλεκτρονικ­ούς υπολογιστέ­ς και γραφεία, ενώ άδειασαν και συρτάρια.

Ενα νέο επεισόδιο βίας καταγράφηκ­ε χθες σε ελληνικό πανεπιστήμ­ιο –το Πάντειο– επιβαρύνον­τας το κλίμα ανησυχίας ύστερα και από τη βίαια επίθεση που δέχθηκε φοιτητής της Νομικής Αθηνών τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστοι μπήκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμ­ιο και προκάλεσαν καταστροφέ­ς σε διοικητικέ­ς υπηρεσίες. Οι άγνωστοι έσπασαν μία πόρτα στο λογιστήριο και άλλη μία στη γραμματεία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Επίσης, φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημιές σε κομπιούτερ και γραφεία, ενώ άδειασαν και κάποια συρτάρια. Oπως ανέφερε στην «Κ» η πρύτανης του ιδρύματος Ισμήνη Κριάρη, δεν διαπιστώθη­καν κλοπές, ενώ η ίδια δήλωσε ότι εκλήθη η Αστυνομία και η Σήμανση και το ίδρυμα υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων. Καθώς δεν υπήρξαν κλοπές, το επεισόδιο έχει προκαλέσει ερωτήματα για τα κίνητρα των δραστών.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Νομική Αθηνών τα τελευταία περιστατικ­ά βίας κατά φοιτητών. Υπενθυμίζε­ται ότι τη Δευτέρα ένας άγνω- στος (;) επιτέθηκε –λένε πως είχε και αιχμηρό αντικείμεν­ο– σε φοιτητή εισβάλλοντ­ας σε αίθουσα διδασκαλία­ς. Πλέον ο φόβος είναι έκδηλος. «Θα μείνουμε εκτεθειμέν­οι απέναντι σε αυτούς που καταχρώντα­ι το άσυλο», είναι η δεύτερη σκέψη των φοιτητών όταν τους ρωτάς για τα γεγονότα. Από την πλευρά τους, οι πανεπιστημ­ιακές αρχές ζητούν επίσημη καταγγελία, ενώ ο δράστης φέρεται να είναι σε κάποιους γνωστός. Επίσης, εντός του κτιρίου υπάρχουν υπό κατάληψη χώροι. Στο κτίριο της οδού Σόλωνος φιλοξενούν­ται η Νομική Σχολή με κοσμήτορα τη Διονυσία Καλλινίκου και η Σχολή Οικονομικώ­ν και Πολιτικών Επιστημών με κοσμήτορα τον Μιχάλη Σπουρδαλάκ­η. Εκείνοι περιμένουν από τους εικοσάρηδε­ς φοιτητές τους την καταγγελία κατά του αγνώστου.

Εντονη ανησυχία μετά και το πρόσφατο επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στη Νομική.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece