Kathimerini Greek

Coca-Cola:

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Με άνοδο εσόδων από πωλήσεις κατά 4,5% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Coca-Cola HBC.

Με αύξηση των εσόδων από πωλήσεις κατά 4,5% και του όγκου πωλήσεων κατά 0,7% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Coca - Cola HBC AG. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι παρά τη συνολική υποχώρηση της κατανάλωση­ς στην Ελλάδα, η Coca - Cola HBC βελτίωσε τις επιδόσεις της το εξεταζόμεν­ο τρίμηνο κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό σε ό,τι αφορά τον όγκο πωλήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσμα­τα που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος, τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθη­καν σε 1,37 δισ. ευρώ έναντι 1,32 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2016. Η μεγαλύτερη αύξηση της αξίας πωλήσεων καταγράφηκ­ε στις αναδυόμενε­ς αγορές, κατά 12,6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4%.

Στις ανεπτυγμέν­ες αγορές τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,5%, ενώ ο όγκος πω- λήσεων κατά 2,2%. Σύμφωνα με τον όμιλο, οι φετινές επιδόσεις στις ανεπτυγμέν­ες αγορές επηρεάστηκ­αν από τη χρονική συγκυρία του Πάσχα, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα αύξησης των πωλήσεων για χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστρία και η Ελβετία και από την κατάργηση σημάτων εμφιαλωμέν­ων νερών χαμηλής αξίας στην Ιταλία. Πάντως, η μέτρια αύξηση του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία συνέβαλε στη μερική αντιστάθμι­ση της πτώσης του όγκου πωλήσεων. Στη Ελλάδα η αύξηση αποδίδεται στην ενίσχυση της κατανάλωση­ς σε ανθρακούχα αναψυκτικά χαμηλής θερμιδικής αξίας (όπως για παράδειγμα η Coca - Cola Zero), στη συνεχιζόμε­νη θετική πορεία των πωλήσεων στην κατηγορία των εμφιαλωμέν­ων νερών και στην αύξηση των πωλήσεων του Monster (ενεργειακό ποτό). Ωστόσο, όπως επισημαίνε­ι ο όμιλος στη σχετική ανακοίνωσή του σε ό,τι αφορά την Ελλάδα οι μακροοικον­ομικές συνθήκες και το εμπορικό περιβάλλον εξακολουθο­ύν να είναι δύσκολα.

Στις αναπτυσσόμ­ενες αγορές ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 3,6%, όμως τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 1,1%.

Σχολιάζοντ­ας τα αποτελέσμα­τα ο διευθύνων σύμβουλος της Coca - Cola HBC AG επισήμανε: «Η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο, ισχυρή δυναμική σε επίπεδο τιμών και μείγματος και βελτίωση όγκου πωλήσεων, παρά την αρνητική επίδραση από τη χρονική συγκυρία του Πάσχα. Είμαστε ικανοποιημ­ένοι από τις υποκείμενε­ς τάσεις στη δραστηριότ­ητά μας. Οι εμπορικές μας πρωτοβουλί­ες συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσμα­τα και να ενισχύουν την αυτοπεποίθ­ησή μας για το υπόλοιπο του έτους».

 ??  ?? Στην Ελλάδα η αύξηση αποδίδεται στην ενίσχυση της κατανάλωση­ς σε ανθρακούχα αναψυκτικά χαμηλής θερμιδικής αξίας.
Στην Ελλάδα η αύξηση αποδίδεται στην ενίσχυση της κατανάλωση­ς σε ανθρακούχα αναψυκτικά χαμηλής θερμιδικής αξίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece