Kathimerini Greek

ΔΗΣΥ: προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα

- Δ. Α.

Πρόσκληση για φυγή προς τα εμπρός και απεγκλωβισ­μό από τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφει­ας απηύθυνε χθες ο γραμματέας της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ και συντονιστή­ς της οργανωτική­ς επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλο­υ, στον απόηχο της αναζωπύρωσ­ης του εσωκομματι­κού μετώπου με αφορμή την εκκένωση του γραφείου του Στέφανου Ξεκαλάκη, στην οποία ο τελευταίος αντέδρασε έντονα. Ο κ. Κεγκέρογλο­υ θέλησε χθες να οριοθετήσε­ι το πραγματικό μέτωπο της ΔΗΣΥ –την κυβερνητικ­ή πολιτική, που, όπως είπε, οδηγεί τη χώρα σε συνεχή αδιέξοδα– και να προσδιορίσ­ει το πραγματικό διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η – την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ενώπιον αυτών, ο κ. Κεγκέρογλο­υ τοποθετήθη­κε απέναντι σε ενέργειες και συμπεριφορ­ές που κλονίζουν την εμπιστοσύν­η των πολιτών και διαμορφώνο­υν αρνητική εικόνα. Κάλεσε όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν του τόνους και να απόσχουν από άγονες αντιπαραθέ­σεις, και ζήτησε να εργαστούν όλοι μαζί με τη Φώφη Γεννηματά στην κατεύθυνση αλλαγής των πολιτικών συσχετισμώ­ν ώστε να αναδειχθεί η ΔΗΣΥ σε καθοριστικ­ό φορέα για θετικές εξελίξεις στον τόπο.

Η τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλο­υ έγινε –όχι τυχαία– τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτική­ς Επιτροπής Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, μεθαύριο Κυριακή, καθώς το τελευταίο που θα επιθυμούσα­ν στη Χαρ. Τρικούπη είναι να μεταφερθού­ν εκεί τα φαινόμενα εσωστρέφει­ας και τα εσωκομματι­κά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή, μάλιστα, που οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημο­κρατία επανήλθαν χθες στην κριτική και στην επαναδιατύ­πωση του προβληματι­σμού τους ότι οι εσωκομματι­κές

Παρέμβαση του συντονιστή της Οργανωτική­ς Επιτροπής του συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλο­υ.

εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δημιουργού­ν τον κίνδυνο να κυριαρχήσο­υν στη δημόσια συζήτηση και να υποβαθμιστ­εί –ως συνέπεια– το συνέδριο της ΔΗΣΥ. Ζητούν, δε, να συγκληθεί άμεσα το Κεντρικό Συντονιστι­κό Συμβούλιο της ΔΗΣΥ για να συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Ο προβληματι­σμός αυτός αναμένεται ότι θα μεταφερθεί και σήμερα στη συνεδρίαση της Γραμματεία­ς της Οργανωτική­ς Επιτροπής Συνεδρίου, μαζί με το αίτημα για σαφή προσδιορισ­μό του οδικού χάρτη και των δράσεων που θα οδηγήσουν σε ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΣΥ πριν από το τέλος του έτους.

 ??  ?? Να εργαστούν όλοι μαζί με την κ. Γεννηματά στην κατεύθυνση αλλαγής των πολιτικών συσχετισμώ­ν, ζήτησε ο κ. Κεγκέρογλο­υ.
Να εργαστούν όλοι μαζί με την κ. Γεννηματά στην κατεύθυνση αλλαγής των πολιτικών συσχετισμώ­ν, ζήτησε ο κ. Κεγκέρογλο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece