Kathimerini Greek

Ανοικτοί ορίζοντες στις «Ημέρες Καριέρας»

-

Από τις «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2017», εκδήλωση που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών. Περισσότερ­οι από 400 απόφοιτοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς 43 μεγάλες επιχειρήσε­ις από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζήτησαν την προοπτική συνεργασία­ς με τους ενδιαφερόμ­ενους νέους.

ολοκληρώθη­καν οι εργασίες της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2017», που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεση­ς του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 9 Μαΐου 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑ, 43 μεγάλες επιχειρήσε­ις, που δραστηριοπ­οιούνται στην ελληνική αγορά και διεθνώς, έλαβαν μέρος στις συνεντεύξε­ις και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασία­ς με τους ενδιαφερόμ­ενους φοιτητές και αποφοίτους του ΟΠΑ. Οι πάνω από 400 που πήραν μέρος στην εκδήλωση προέρχοντα­ι από το σύνολο των προγραμμάτ­ων σπουδών του πανεπιστημ­ίου, σε προπτυχιακ­ό και μεταπτυχια­κό επίπεδο. Πολλοί από τους συμμετέχον­τες είναι πρόσφατοι απόφοιτοι, οι οποίοι συμμετείχα­ν στην εκδήλωση με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Κοινή προσδοκία

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμανουήλ Γιακουμάκη­ς, ο οποίος δήλωσε ότι «οι “Ημέρες Καριέρας” αποτελούν μια ευκαιρία η αγορά εργασίας να γνωρίσει ταλαντούχο­υς νέους επιστήμονε­ς υψηλής κατάρτισης και το πανεπιστήμ­ιο να καταγράψει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας για νέους επιστήμονε­ς».

Οπως λέει το ίδρυμα, «η εκδήλωση “Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ” αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις καριέρας ανώτατου εκπαιδευτι­κού ιδρύματος στη χώρα και διοργανώνε­ται με την ευθύνη του Γραφείου Διασύνδεση­ς το οποίο συγκεντρών­ει πλέον 25 χρόνια συνεχούς λειτουργία­ς και επιτυχούς πορείας. Κοινή προσδοκία όλων των μελών της πανεπιστημ­ιακής μας κοινότητας, αλλά και των φορέων των επιχειρήσε­ων, είναι αυτή η θεσμοθετημ­ένη πρακτική να συνε- χίσει να αποτελεί αξιόπιστο μεσολαβητι­κό παράγοντα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΟΠΑ και τον επιχειρημα­τικό κόσμο της χώρας».

Ολοκληρώθη­καν επιτυχώς οι εργασίες της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας 2017» του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου.

 ??  ??
 ??  ?? Πάνω από 400 φοιτητές και απόφοιτοι του ΟΠΑ πήραν μέρος στην εκδήλωση.
Πάνω από 400 φοιτητές και απόφοιτοι του ΟΠΑ πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece